Schimbat peste noapte: Papa Francisc şi-a scos ochelarii în prima sa zi de Pontificat VIDEO

Despre Arhiepiscopul argentinian de Buenos Aires, Jorge Mario Bergoglio, care a fost ales miercuri seara Papă, s-a spus că este retras, modest şi un om care mai mult ascultă şi tace decât vorbeşte. Dar chiar din prima zi de când a fost uns papă, Francisc a început să ofere surprize.

14 mart. 2013, 16:56
Schimbat peste noapte: Papa Francisc şi-a scos ochelarii în prima sa zi de Pontificat VIDEO

În balconul de la Vatican, când s-a arătat poporului catolic, Papa Francisc purta ochelari de vedere cu lentile uşor fumurii. Peste nopate însă, s-a gândit să facă  nişte schimbări cu înfăţişarea lui şi, dis-de-dimineaţă, când a mers la prima lui slujbă la Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, Papa a fost văzând coborând scările zâmbitor şi fără ochelari. Subtilă schimbare!, după cum a remarcat Daily Mail.

Tabloidul britanic reaminteşte şi faptul că despre Francisc s-a spus că nu a fost văzut zâmbind niciodată, cel puţin când era arhiepiscop. Joi dimineaţa însă, zâmbea larg şi saluta mulţimea care venise să îl vadă, când a urcat  scările Bazilicii din Roma. Iar miercuri seara, după ce a fost ales, s-a aflat că a fost guraliv şi chiar a glumit cu cardinalii.

Noul Suveran Pontif are de învăţat lucruri noi, cvasipersonale. Astfel, în următoarele trei zile, el va trebui să se obişnuiască cu ţinutele de papale şi regulile lor stricte. În câteva zile, toată garderoba lui va fi pusă la punct, de la A la Z.

Miercuri, după ce a fost ales Papă, el a fost nevoit să îmbrace unul dintre cele trei costume papale pregătite pe trei măsuri, deoarece nu se ştia care va arăta viitorul Papă de la Vatican şi puse în Camera Lacrimilor din Capela Sixtină.

Garderoba sa papală va fi livrată completă, din cap până-n picioare, în trei zile, timp în care faimosul croitor al Vaticanului, Filippo Gamarelli va lucra la ea după toate regulile artei şi cutumei.