SCLAVI la stână: Mai mulţi minori erau exploataţi de oieri care îi puneau să muncească 16 ORE PE ZI

Mai mulţi minori din judeţul Galaţi erau ţinuţi ca sclavi de nişte oieri la o stână instalată abuziv pe un teren care nu le aparţinea proprietarilor turmelor. Localnicii s-au plâns autorităţilor locale că turmele ciobanilor le strică culturile şi fac mizerie.

RomaniaTV.net
02 aug. 2013, 08:29
SCLAVI la stână: Mai mulţi minori erau exploataţi de oieri care îi puneau să muncească 16 ORE PE ZI

Stâna din Tămăoani,din judeţul Galaţi a ajuns subiect de presă după ce anul trecut s-a descoperit că aici erau ţinuţi mai mulţi copii care erau puşi la munci grele. Minorii erau forţaţi de ciobani să le îngrijească turmele şi li se cerea să muncească până la 16 ore pe zi, potrivit România TV.

Sesizate de localnici pentru că oierii îşi ridicaseră şi o construcţie, ilegal, pe terenul Primăriei, autorităţile locale au intervenit pentru a rezolva problema şi în privinţa construcţiei ilegale, dar mai ales cu situaţia copiilor ţinuţi ca sclavi la stână. Dar când au apărut buldozere Primăriei ca să dărâme construcţia, a început şi circul.

Ciobanii au spus că ei stau acolo de 60 de ani, generaţie de generaţie, când au fost întrebaţi de către autorităţi dacă terenul pe care s-au aşezat şi au ridicat construcţia este al lor. Autorităţile au cerut ajutorul jandarmilor pentru a evita orice conflict.

Anul trecut, poliţiştii au descoperit că la stâna fraţilor Enache erau ţinuti scalvi mai mulţi minori. Mai mult, stâna era construită ilegal pe un teren al Primăriei.