SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București 24-33. Duel românesc în Liga campionilor

Sferturile de finală sunt programate între 3-11 aprilie, urmate de Turneul Final Four de la Budapesta, în 29-30 mai. Deţinătoarea Ligii Campionilor este formaţia Gyor ETO.

06 mart. 2021, 15:48
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București 24-33. Duel românesc în Liga campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București. Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti a învins sâmbătă, în deplasare, formaţia SCM Râmnicu Vâlcea, scor 33-24 (13-12), în turul optimilor Ligii Campionilor. Cristina Neagu, 13 goluri. Returul va avea loc în 13 martie, la Bucureşti.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Liscevici 7 goluri, Florică 5, pentru gazde, respectiv Neagu 13 şi Lazovici 7, pentru CSM.

Manşa retur va avea loc în 13 martie, la Bucureşti, iar câştigătoarea din dubla manşă se va califica în sferturile de finală, în care va întâlni Krim Ljubljana sau CSKA Moscova.

În faza grupelor, afectată de multiple amânări/anulări de meciuri din motive pandemice, SCM Râmnicu Vâlcea a încheiat pe locul 6 (grupa B), iar CSM Bucureşti pe locul 3 (A). Toate echipele din cele două grupe s-au calificat în optimi, în urma unei decizii a EHF.

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București LIVE VIDEO ONLINE STREAM DIGI SPORT. Aceasta este prima dispută în handbalul românesc din istoria celei mai importante competiţii intercluburi din lume. Meciul retur este programat o săptămână mai târziu în Sala Polivalentă din Capitală.

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București LIVE VIDEO ONLINE STREAM DIGI SPORT. , de la ora 17.00

„Ar trebui să jucăm foarte bine, să nu le dăm mingi, au niște extreme foarte bune, joacă excelent pe contraatac”, a spus Florentin Pera, antrenorul formației SCM Râmnicu Vâlcea. Pera are tot lotul valid.

Echipa care se va califica va întâlni în sferturi câștigătoarea dublei Krim – CSKA Moscova.

În urmă cu 17 zile, tot la Vâlcea, formația lui Adi Vasile se impunea într-un meci din campionat, scor 27-22, deși s-a bazat pe foaia de joc doar pe 11 jucătoare.

„Va fi un meci greu, asta e sigur. E important ceea ce vom face noi. Trebuie să rămânem unite, aşa cum am fost la ultima confruntare cu SCM Râmnicu Vâlcea (n.r. – victoria cu 27-22 din Liga Naţională). Atunci am câştigat prin unitatea de grup.

Aceasta va fi cheia şi de această dată. Sunt convinsă de asta. Ne cunoaştem foarte bine între noi. Trebuie să rămânem unite şi, indiferent de ce se întâmplă pe teren, trebuie să rămânem lucide. Să ne facem jocul”, a spus Crina Pintea, pivotul de la CSM București.

Naţionala de handbal a pierdut al treilea meci consecutiv la Europenele de handbal. Fetele sunt pe ultimul loc în Grupa Principală
„Meciul cu Vâlcea este foarte important, este un meci eliminatoriu, deja ne apropiem de faza finală a competiţiei în care începem să culegem roadele. Sezonul acesta se poate considera la dublu din punct de vedere al dorinţei de a câştiga medalii, şi de a avea un sezon bun la final”, a prefațat întâlnirea antrenorul ‘Tigroaicelor”, Adi Vasile, cel care tocmai și-a prelungit contractul cu echipa din București.

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București, ultimele meciuri directe

SCM Rm. Vâlcea – CSM București 23-29 (Supercupa României 2019)

SCM Rm. Vâlcea – CSM București 20-19 (Liga Florilor 2019)

CSM București – SCM Rm. Vâlcea 23-22 (Liga Florilor 2020)

CSM București – SCM Rm. Vâlcea 19-22 (Cupa României 2020)

CSM București – SCM Rm. Vâlcea 27-22 (Liga Florilor 2021)

S-a aflat! Câte kilograme are Gauthier Mvumbi, handbalistul care a şocat lumea. Diferenţă imensă faţă de greutatea oficială