S-a aflat! Câte kilograme are Gauthier Mvumbi, handbalistul care a şocat lumea. Diferenţă imensă faţă de greutatea oficială

Gauthier Mvumbi (26 de ani), pivotul echipei naţionale de handbal a RD Congo, a devenit marea vedetă a CM din Egipt (13-31 ianuarie). Sportivul a impresionat prin greutatea sa, una incredibilă pentru performanţă.

22 ian. 2021, 16:02
S-a aflat! Câte kilograme are Gauthier Mvumbi, handbalistul care a şocat lumea. Diferenţă imensă faţă de greutatea oficială
Gauthier Mvumbi, pivot RD Congo

Gauthier Mvumbi a devenit celebru în toată lumea după prima partidă a africanilor în competiţie, cea cu Argentina (22-28). A înscris atunci patru goluri din patru aruncări şi mişcările sale pe teren l-au transformat în marea vedetă a competiţiei.

Gauthier Mvumbi are 137 de kilograme

Handbalistul, legitimat la Dreux AC, în liga a patra franceză, a lansat însă şi o contzroversă legată de greutatea sa. Pe site-ul oficial al competiţiei, apare cu 110 de kilograme, la o înălţime de 1,79 de metri, dar este clar că lucrurile stau altfel. Până la urmă, presa din Africa a dezvăluit că Gauthier Mvumbi are, de fapt, 137 de kilograme!

Handbalistul obez care face furori la Campionatul Mondial. SIte-ul oficial al competiţiei scrie că are 89 de kg, dar nimeni nu crede VIDEO

În ciuda formei sale fizice, care nu-l recomandă pentru sportul de performanţă, acesta a făcut un turneu final foarte bun. A adunat 13 goluri din 14 aruncări, în cele trei partide din faza grupelor, cu Argentina (22-28), Danemarca (19-39) şi Bahrain (27-34), în ultima întâlnire fiind declarat omul meciului!

Nu e pentru prima dată când Gauthier Mvumbi joacă pentru DR Congo la o competiţie internaţională. El a figurat în lot şi când DR Congo s-a calificat pentru Campionatele Africii. Mvumbi, născut în nordul Franţei, e legitimat la clubul Dreux AC din liga a patra franceză.   Mvumbi şi colegii săi de la naţională vor reveni, astăzi, pe teren, la Mondialul din Egipt, urmând să întâlnească Danemarca, în etapa a 2-a din grupa D, la Cairo.