Şcoala Discovery: Program de educaţie în faţa televizorului

Cel mai nou proiect al Ministerului Educaţiei îi aduce pe copiii de gimnaziu la studiu în faţa televizoarelor. La Şcoala Discovery se predă fără profesor şi nu se pun note. Elevii nu trebuie să iasă la tablă şi învaţă cum se aplică matematica, fizica sau chimia în viaţa de zi cu zi. Proiectul este deja pus în aplicare la Galaţi.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 10:48
Şcoala Discovery: Program de educaţie în faţa televizorului

Lecţiile Discovery sunt practic nişte emisiuni documentare special realizate pentru elevii de gimanziu, fie că este vorba de matematică, chimie sau biologie.

Emisiunile sunt difuzate în reluare pe canalul Discovery şi pot fi urmărite şi de acasă. În plus, lecţiile se află şi pe site-ul televiziunii şi pot fi descărcate atât de profesori, cât şi de elevi. Cei mai mulţi dintre elevi sunt încântaţi de lecţiile predate la televizor.

„Ne ajută să învăţăm mai uşor. Ne atrage mai mult pentru că are şi imagini şi explicaţii în acelaşi timp”, susţin elevii încântaţi.

Profesorii spun că orele predate prin intermediul televizorului sunt o idee bună, însă nu trebuie uitate nici cele clasice.

„Această metodă să fie o alternativă la metodele tradiţionale ale învăţământului, care eu consider că rămân în continuare valabile”, a declarat Cătălina Caragea, director Şcoala 29, Galaţi.

Programul a fost implementat deja în 110 şcoli din România.