Şcoala începe cu noi reguli, la peste 1.000 de cazuri de infectare pe zi. „Doar o treime dintre elevi vor merge la clase”

Nelu Tătaru a declarat că nu consideră necesară, în acest moment, amânarea începerii anului şcolar la 15 septembrie, însă a precizat că acesta va debuta cu noi reguli. Întrebat exact care vor fi acestea, Tătaru a precizat că va depinde foarte mult de contextul epidemiologic.

20 iul. 2020, 16:35
Şcoala începe cu noi reguli, la peste 1.000 de cazuri de infectare pe zi. „Doar o treime dintre elevi vor merge la clase”

Întrebat ce scenariu se are în vedere dacă vom avea peste o mie de cazuri zilnic în septembrie, Nelu Tătaru a afirmat: „Vor fi doar o treime dintre elevi care merg, celelalte două treimi sunt acasă, online, şi se vor roti aceste două treimi. În ceea ce priveşte alegerile, să fie mai multe zile, ca să putem pe zile să avem un aflux de populaţie„.

În acest moment, nu văd un motv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar, dar va începe cu anumite precauţii, iar alegerile se vor desfăşura cu animite precauţii, într-un context pandemic cu o transmitre comunitară„, a mai declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Citeşte şi Nelu Tătaru, despre alegerile din septembrie. Cum se vor organiza

Nelu Tătaru a afirmat, despre posibilitatea carantinării anumitor zone, că este făcută o evaluare a mai multor focare şi localităţi şi, în funcţie de anumiţi parametrii, ar putea fi luată decizia carantinării zonei, a cartierului respectiv sau chiar a localităţii. Ministrul Sănătăţii a explicat că paramentrii ar fi 3 cazuri de infectare la mia de locuitori. „Da, în măsura în care situaţia o impune. Noi avem în studiu foarte multe focare şi foarte multe localităţi. În momentul în care vedem o creştere exagerată sau exponenţială a numărului de cazuri, într-o anumită zonă şi avem şi nişte parametri. 3 cazuri la mia de locuitori. Şi atunci se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localităţi„, a mais spus Nelu Tătaru.