Nelu Tătaru, despre alegerile din septembrie. Cum se vor organiza

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vorbit despre alegerile locale care urmează să fie organizate în România la sfârşitul lunii septembrie.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 15:41
Nelu Tătaru, despre alegerile din septembrie. Cum se vor organiza

„În acest moment, nu avem un motiv să nu putem organiza alegerile. Dar vor începe cu anumite precauții și se vor desfășura cu anumite precauții, într-un context pandemic, cu o transmitere comunitare”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Citeşte şi: Calendarul pentru alegerile locale, stabilit de AEP. Strângerea de semnături poate începe de săptămâna viitoare

„Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Nu văd nici un motiv să nu avem alegeri și să nu înceapă anul școlar, cu anumite precauții. La alegeri – ne gândim la mai multe zile, două zile luăm în calcul”, a spus luni ministrul Nelu Tătaru, la Digi24.

Citeşte şi: Restricţii pentru terase ar putea fi introduse din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID-19. „Vor fi şi controale mai înteţite

Data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale (primari, consilii locale, consilii județene) este stabilită pe 27 septembrie, potrivit legii promulgate de Klaus Iohannis. 

Perioada de înregistrare a alianţelor electorale este 7 – 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august. Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7,00.