Şcoala va începe după trei scenarii: verde, galben şi roşu. Câte localităţi se încadrează în scenariul verde

Publicat: Miercuri, 05 August 2020 17:46 // Actualizat: Joi, 06 August 2020 19:22 // Sursa: romaniatv.net

Președintele României susține o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Este de aşteptat ca preşedintele României să anunţe ce decizia au luat autorităţile cu privire la începerea noului an şcolar, în contextul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus.

Klaus Iohannis a declarat faptul că pe 14 septembrie va începe noul an școlar, iar majoritatea elevilor se vor întoarce la ore într-un regim normal. Au fost elaborate trei scenarii pentru fiecare școală în parte la nivel județean.

Citește și: Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar

Prin urmare, există trei scenarii: VERDE, GALBEN și ROȘU. Scenariul verde înseamnă că în localitatea verde e mai puţin de o persoană în medie detectată cu COVID-19. Scenariul 2 înseamnă scenariul galben - între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile. Scenariul 3 când au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă.

Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență.

Klaus Iohannis a menționat faptul că, în prezent, după criteriile acceptate de OMS, Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Președintele a menționat faptul că, astăzi, majoritatea localităților din România se încadrează în scenariul verde. Doar 50 de localități, astăzi, s-ar încadra în scenariul roșu și 100 în scenariul galben.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie elevi Klaus Iohannis Romania şcoală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H