Şcoli deschise în Europa. Ce spun elevii români

Europa îşi trimite elevii la şcoală. Unităţile de învăţământ din România s-au mutat în mediul online din 9 noiembrie şi, foarte probabil, nu vor suna clopoţelul până după vacanţa de iarnă.

25 nov. 2020, 09:49
Şcoli deschise în Europa. Ce spun elevii români

Şcoli deschise în Europa. Dacă la noi Guvernul a decis să închidă şcolile pentru elevii din toată ţara, în celelalte ţări lucrurile stau altfel. Dacă la noi Guvernul a decis să închidă şcolile pentru elevii din toată ţara, în celelalte ţări lucrurile stau altfel. Dacă la noi Guvernul a decis să închidă şcolile pentru elevii din toată ţara, în celelalte ţări lucrurile stau altfel. Europenii au închis şcolile doar acolo unde este necesar sau doar pentru anumite cicluri de învăţământ. În Italia, de exemplu, şcoala e online doar pentru cei de liceu, scrie mediafax.ro

PSD promite că va deschide şcolile şi grădiniţele. Ciolacu: „Dacă vom câștiga alegerile, vom deschide școlile”

Ştefan este în ultimul an de liceu la Roma şi învaţă mai mult singur. Simte că orele online nu-l vor pregăti pentru examenul de Bacalaureat de anul viitor. Aşa că, stă până seara târziu ca să înţeleagă lecţiile şi să ţină pasul cu materia.

Şcoli deschise în Europa. ŞTEFAN NIŢU, elev în Italia: Profesorii nu reuşesc să termine ora şi ne dau teme pentru după şcoală, chestie dificilă pentru noi, pentru că oricum nu ne explică complet toată lecţia. Profesoara mea de italiană urăşte complet tehnologia, nici măcar nu încearcă şi e greu pentru că noi avem o oră şi în ora aia 30/ 40 de minute o avem pe ea care care nu reuşeşte să se conecteze.

În Belgia, în schimb, toţi elevii, de la cei mai mici până la cei mai mari, merg la şcoală. Tudor, elev de clasa a XI-a, spune că pentru ei a fost simplu să se întoarcă în bănci. Învaţă doar câte 15 în clasă, păstrează distanţarea şi poartă, bineînţeles, măşti de protecţie.

TUDOR TODA, elev: Aici statul vrea foarte mult ca elevii să facă şcoală, indiferent că e coronavirus, deci se merge, toată lumea, toate clasele, merg la şcoală, zilnic. Normal că o să aleg mereu şcoala fizică, indiferent că e mai obositor, e altă presiune pe tine să înveţi faţă de să te trezeşti, să stai în pat şi să asculţi un profesor cum vorbeşte.

România a închis toate școlile, iar o decizie similară au mai anunțat și Cehia, Lituania și Polonia. În rest, în toate celelalte state (chiar dacă în Belgia a fost prelungită vacanța), școala continuă și în toate aceste state lucrurile s-au organizat astfel încât educația să continue cât mai mult față în față.