Şcoli închise de joi, este haos în România. Şedinţe de urgenţă miercuri seară

Peste 10.000 de elevi din Timișoara fac şcoala online din cauza frigului din clase. Prefectul va cere explicații de la compania de termoficare.

09 feb. 2022, 17:16
Şcoli închise de joi, este haos în România. Şedinţe de urgenţă miercuri seară

Şcoli închise în Timiş. Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, miercuri, că va solicita companiei locale de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli continuă să fie frig, în prezent peste 10.000 de elevi fiind nevoiţi să facă şcoala online din cauza temperaturilor scăzute din clase, relatează Agerpres.

„Voi solicita Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unităţi. Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, a afirmat Ritivoiu.

Vacanţă pentru elevi în februarie. Sorin Cîmpeanu confirmă: „Analizăm această posibilitate”
Prefectul aşteaptă răspunsul scris de la Colterm, după ce duminică a inspectat Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, unde problema căldurii a fost rezolvată de Colterm, după ce timişorenii au dus pături pentru bolnavi. Ritivoiu a fost contrariat de faptul că un liceu aflat la doar 50 de metri de această clinică avea şi miercuri sălile cu temperaturi mult scăzute faţă de cele la care se poate desfăşura activitatea didactică.

„Vreau să ştiu de la Colterm dacă sunt în stare să gestioneze problema. Peste 10.000 de elevi din Timişoara sunt obligaţi să facă şcoală online din cauza frigului din clase. Sunt închise din cauză că nu au căldură 19 unităţi de învăţământ (şase grădiniţe, cinci şcoli gimnaziale şi opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi. Discutăm de unităţi de prestigiu, precum Liceul Economic, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Bănăţean sau Liceul de Arte Plastice. Am convocat astăzi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar la o inspecţie pe teren şi cel mai tare m-a şocat că Liceul Economic, aflat la o distanţă de 50 de metri de Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde acum este cald n.red), stă în frig”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

Vacanţa de Paşte 2022. Când începe vacanţa de primăvară şi câte zile libere vor avea elevii
El subliniază că după doi ani de şcoală în condiţii de pandemie, este inacceptabil că 10.000 de elevi din Timişoara nu pot face şcoală cu prezenţă fizică din cauza lipsei de căldură în şcoli.

În altă ordine de idei, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a precizat, miercuri, că în alte 4 unităţi de învăţământ din judeţ se desfăşoară activitate online din cauza cazurilor COVID-19.

Şcoli închise şi la Bucureşti de mâine:

Școala Gimnazială Nicolae Labiș – Firidei nr. 2, sector 3, pentru perioada 9.02-13.02.2022;
Colegiul Tehnic Carol I – Str. Porumbacu nr. 52, sector 6, pentru perioada 9.02-13.02.2022;
Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu – Bd. Basarabia Nr. 256, sector 3, pentru perioada 10.02-14.02.2022.


loading...
Partenerii noștri