Şcoli închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Gabriela Firea, anunţ pentru bucureşteni

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu se impune încă închiderea unităţilor de învăţământ din cauza coronavirusului. 

28 feb. 2020, 15:07
Şcoli închise din cauza CORONAVIRUSULUI. Gabriela Firea, anunţ pentru bucureşteni

„Principala intrebare a bucurestenilor este daca se impune inchiderea unităţilor de invatamant. Le-am transmis tuturor ca toate deciziile se iau la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Nu este cazul sa luam masuri anticipative, sa luam masuri grave până când nu suntem informaţi ca trebuie sa luam anumite decizii. 

Tin legatura permanent cu domnul Arafat, cu Streinu Cercel, cu domnul profesor Imbri. Ei ne transmit direct si formal si informal masurile care se impun. In acest moment sunt 1000 persoane autocarantinate iar toate persoanele care s-au prezentat la Victor Babes sunt sanatoase. Primim informatii de la domnul profesor Imbri”, a declarat Gabriela Firea. 

Reamintim că autorităţile au anunţat vineri depistarea a încă două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, din Maramureş, şi o femeie în vârstă de 38 de ani, din Timişoara.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Primul vaccin ar putea fi gata în câteva săptămâni

Bărbatul tocmai se întorsese în România din Italia, pe 25 februarie. El a fost internat la centrul din Cluj, iar femeia se află la centrul din Timişoara. Ei nu vor fi transferaţi la Bucureşti, urmând să fie trataţi chiar în respectivele centre, după cum a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Bărbatul a suferit joi o insuficienţă la respiratorie. El s-a prezentat la spital imediat ce a intrat în România, simţindu-se rău, însă starea sa este acum ceva mai bună. „Fiind bolnav a mers la medic, unde i s-a prescris un tratament simptomatic și a pleacat acasă. S-a întors marţi în România. Având febră, s-a prezentat la spital în Maramureș. A fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, unde a primit tratament și s-a făcut testarea. A fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea: pozitiv coronavirurs”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Citeşte şi Şefa DSP Gorj, demisă de ministrul Sănătăţii pentru modul în care a gestionat situaţia după confirmarea primului caz de coronavirus

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani, din Timişoara. Femeia a călătorit în urmă cu șapte zile la Bergamo. Pentru că nu prezenta simptome, ea se afla în izolare la domiciliu. Urmează să fie adusă de o echipă specială a ISU Banat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Conform lui Raed Arafat, femeia va fi spitalizată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, nu va fi adusă la Institutul Matei Balș din București, cum era „regula” primelor zece cazuri de coronavirus apărute în țară.