Şcoli închise din cauza ninsorilor, vremea rea face prăpăd în mai multe zone din ţară

Şcolile din opt localităţi din judeţul Vrancea au fost închise joi dimineaţă deoarece nu sunt alimentate cu energie electrică. Din cauza ninsorii şi a viscolului au apărut probleme la reţeaua electrică în 17 localităţi rurale, aproape 12.000 de oameni fiind afectaţi de defecţiune.

15 feb. 2018, 09:13
Şcoli închise din cauza ninsorilor, vremea rea face prăpăd în mai multe zone din ţară

Măsura suspendării cursurilor şcolare este în vigoare doar pentru ziua de joi, dar ar putea fi prelungită şi pentru vineri dacă fenomenelor meteorologice vor continua.

„Activitatea şcolară este suspendată în următoarele localităţi: Bahnele (Vintileasca), Păuneşti, Moviliţa, Şc. Gimnazială Vidra (centrala termică defectă), Sl. Bradului, Şerbăneşti (Corbiţa), Clipiceşti (Ţifeşti), Bogheşti, cu un număr total de 3673 elevi şi preşcolari”, a anunţat ISU Vrancea.

Probleme foarte mari sunt la reţelele electrice din judeţul Vrancea. Aproape 12.000 de vrânceni din 17 localităţi rurale nu au, joi dimineaţa, curent electric.

„Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică sunt înregistrate defecţiuni la 10 linii de medie tensiune afectând 17 localităţi cu 11903 abonaţi (Fitioneşti, Moviliţa, Răcoasa, Boloteşti, Reghiu, Străoane, Ţifeşti, Garoafa, Gugeşti, Bogza, Sl.Bradului, Dumitreşti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Urecheşti). Pentru remedierea defecţiunilor acţionează 15 echipe de la distribuitorul de energie electrică”, a informat ISU Vrancea, potrivit Mediafax.

Pe parcursul nopţii, în municipiul Focşani şi în alte patru localităţi din judeţ 18 arbori au fost doborâţi de greutatea zăpezii, iar pentru îndepărtarea lor au acţionat 58 de subofiţeri şi 16 mijloace din cadrul ISU Vrancea, 14 voluntari şi 5 mijloace din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Focşani, Câmpineanca, Dumitreşti şi Răcoasa.

Vezi şi: Circulaţie în condiţii de iarnă, ninsori abundente


loading...