Şcoli închise din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare în Ploieşti. Sute de elevi fac cursuri online. Spitale afectate din cauza defecţiunii

Sute de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din Ploieşti, printre care câteva mari colegii precum „Mihai Viteazul” sau „Regina Maria”, sunt nevoiţi să facă ore online, marţi, din cauza unei defecţiuni la reţeaua de termoficare a oraşului. De asemenea, mai multe unităţi sanitare şi instituţii publice sunt afectate din cauza avariei.

08 feb. 2022, 09:23
Şcoli închise din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare în Ploieşti. Sute de elevi fac cursuri online. Spitale afectate din cauza defecţiunii

Şcoli închise din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare în Ploieşti. Căldura ar urma să fie sistată timp de aproape 10 ore.  Trei cartiere, printre care și centrul orașului, sunt afectate de avarie, a anunţat Primăria Ploieşti, conform News.ro.

Conducerile mai multor şcoli şi licee din Ploieşti, printre care şi Colegiul Naţional Mihai Viteazul și Colegiul Naţional Regina Maria, au anunţat că nu se vor face cursuri cu prezenţă fizică, din cauză că nu există căldură în unitățile de învățământ. Din cauza defecţiunii, activitatea se desfăşoară în sistem online.

Citeşte şi: Şcoli închise în Bucureşti de marţi. Şedinţă de urgenţă la Prefectura Capitalei

„În cursul zilei de marți, furnizarea cu apă caldă și încălzire va fi întreruptă în intervalul orar 8.00 – 18.00, pentru blocurile arondate următoarelor puncte termice: 1, 2, 3, 5 Mihai Bravu, 5, 7, 13, 16, 18 Democrației, 12 Centru, Cămin Colegiul Economic Virgil Madgearu”, se arată într-un comunicat al companiei de termoficare.

Aceeași problemă va fi și la Maternitatea Ploiești, S.G.U. – Sere, Stadion Ilie Oană, Policlinica de Pediatrie, Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, Teatrul de Păpuși, APIA, ITM, Conpet, Muzeul de Artă, A.N.A.F., Colegiul Național Mihai Viteazul și Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești

La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, compania Veolia Energie Prahova a anunţat că reziliază, înainte de termen, contractul pentru furnizarea agentului termic în municipiul Ploieşti, oficialii companiei invocând „pierderi financiare importante înregistrate lunar”.

Aceștia acuzau că „dezechilibrul financiar” este cauzat de „neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către autorităţile locale”.

Citeşte şi: Sindicatele din Educaţie vor acord cu Guvernul privind măririle salariale