Sindicatele din Educaţie vor acord cu Guvernul privind măririle salariale

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, spune că sindicaliştii nu vor accepta semnarea unui acord doar cu Ministerul Educației privind măririle salariale, așa cum a propus mai nou Guvernul, pentru că plata efectivă a banilor este în mâinile ministerelor Finanțelor și Muncii.

07 feb. 2022, 18:25
Sindicatele din Educaţie vor acord cu Guvernul privind măririle salariale

Sinducatele din Educaţie spun că nu vor accepta semnarea unui acord doar cu Ministerul Educației privind măririle salariale, așa cum a propus mai nou Guvernul.

„Nu m-a chemat nimeni până la ora actuală (15:00), știu doar de o declarație de presă, dar invitațiile la o întâlnire care să presupună discutarea unui eventual acord între Executiv – Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, Ministerul Educației – și sindicatele din Educație presupune o comunicate oficială”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, pentru edupedu.ro.

Citeşte şi: Premierul Ciucă şi ministrul Sorin Cîmpeanu, discuţii despre implementarea programului „România educată”

Întrebat ce crede despre faptul că în ultima comunicare a Guvernului este prevăzut un parteneriat doar cu Ministerul Educației, nu și cu celelalte ministere care gestionează efectiv orice creștere de salarii, Nistor a răspuns: „Deci noi avem nevoie de garanții, ca să fim foarte bine înțeleși. Nu este suficientă semnarea unui acord doar de către un ministru al unui domeniu de activitate atâta vreme cât banii și modificările legislative sunt la alte două ministere. Deci banii vin de la Ministerul de Finanțe, iar modificările pe legea 153 sunt de competența Ministerului Muncii”.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat luni seara că marţi, la ora 12.00, premierul Nicolae Ciucă are programat o întâlnire de lucru cu reprezentanții federațiilor reprezentative din domeniul educației.

Citeşte şi: Sindicaliştii din Învăţământ anunţă că premierul Ciucă refuză să semneze acordul cu federaţiile din Educaţie