IŞMB anunţă că începând de marţi cursurile vor fi suspendate parţial. Lista şcolilor închise în Bucureşti din cauza gripei

Șapte grădinițe și școli din Capitală au suspendat cursurile săptămâna aceasta, unele din cauza gripei, altele din cauza emanațiilor de gaze de la centralele termice sau a mirosului de substanțe folosite la decontaminare, a anunţat ISMB.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 08:14
IŞMB anunţă că începând de marţi cursurile vor fi suspendate parţial. Lista şcolilor închise în Bucureşti din cauza gripei

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat luni că trei unităţi de învăţământ – două din Bucureşti şi una din Sibiu – au fost închise din cauza infecţiilor respiratorii sau a gripei.

„Ministerul a transmis către toate inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ o notă prin care am solicitat să monitorizeze situaţiile de îmbolnăvire prin infecţiile respiratorii sau gripă. (…) La acest moment, am solicitat tuturor inspectoratelor şcolare să transmită zilnic, până la ora 10,00, situaţia cazurilor de îmbolnăvire pentru gripă sau infecţii respiratorii. La acest moment sunt închise trei unităţi de învăţământ: două din Bucureşti şi una din Sibiu şi sunt afectaţi 763 de elevi prin această măsură de închidere a unităţilor de învăţământ”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că au fost prezentate inspectorilor şcolari măsurile care trebuie luate în astfel de situaţii.

Pe lângă problemele căuzate de numărul mare de îmbolnăviri, sunt în Bucureşti şi şcolile închise din alte cauze precum emanațiile de gaze de la centralele termice sau miros de substanțe folosite la decontaminare.

Inspectoratul Şcolar al Municiupiului Bucureşti a anunţat suspendarea cursurilor în următoarele instituţii şcolare:

Gradinița Panseluța din Sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile

– Gradinița 72, Sector 5 – suspendă o zi cursurile

– Școala 195, Sector 3, suspendă cursurile pentru trei zile la șase clase

– Grădinița Luminița, Sector 2, suspendă cursurile pentru trei zile la o grupă

– Școala 56, Sector 2, suspendă cursurile pentru trei zile la o clasă

– Școala 45, sector 1, suspendă cursurile pentru trei zile la cinci clase

– Liceul Ady Endre, grupa mică, gradinița, suspendă pe o perioadă de trei zile.

– Şcoala Generală 66, sector 3 suspendă cursurile pentru trei zile la trei clase

– Grădiniţa 272, sector 6 suspendă pentru cursurile pentru trei zile la o grupă

– Şcoala Geneală 279 suspensă cursurile pentru trei zile la o clasă

– Grădiniţa 218 suspendă cursurile pentru trei zile cursurile la o grupă

– Grădiniţa 209 suspendă cursurile pentru trei zile la o grupă

– Şcoala Generală Sfântul Andrei suspendă cursurile pentru trei zile la patru clase

– Grădiniţa 97 suspendă cursurile parţial pentru trei zile la o grupă

– Şcoala 117 suspendă cursurile parţial pentru trei zile la o clasă

Panică din cauza gripei, în Capitală

Din ce în ce mai multi copii se îmbolnăvesc, iar în spitale sute de părinţi au luat cu asalt camerele de gardă. În grădiniţe şi şcoli medicii fac triajul copiilor, pentru a se asigura că nu au luat virusul gripal. Săptămâna trecută, cursurile din mai multe şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au fost suspendate.

„Îi verific mai ales că în cursul acestor zile foarte multe cazuri de viroze au fost la camerele de gardă și cum depistăm un simptom care reprezintă această gripă, copiii sunt trimiși acasă”, a declarat un cadru medical din şcoală.

Săptămâna trecută, mai multe școli și grădinițe s-au închis din cauza gripei, ceea ce a creat panică printre părinți. Oamenii au mers cu copiii la control și și-au luat toate măsurile pentru a-i feri de boală.

Gripa a cauzat până acum patru decese și peste o mie de îmbolnăviri.