Şcoli închise în Bucureşti din cauza gripei. Numărul bolnavilor creşte de la o zi la alta

25 de unităţi de învăţământ din Bucureşti au activitatea suspendată parţial din cauza gripei, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Potrivit sursei citate, activitatea este suspendată integral la două unităţi de învăţământ particulare, pentru dezinfecţie.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 08:39

Iată lista unităţilor de învăţământ care au cursuri suspendate din cauza gripei:

 

Ministerul Sănătății a declarat oficial, săptămâna trecută, epidemie de gripă în România, după ce Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat că, în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de nivelul așteptat. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 23.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis săptămâna trecută o notă către Inspectoratele Şcolare Judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivităţile de preşcolari şi elevi în contextul epidemiei de gripă.

Potrivit MEC, personalul medical din unităţile de învăţământ trebuie să realizeze zilnic triajul elevilor la începutul fiecărui schimb, iar în cazul apariţiei de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă/grupă de copii cursurile vor fi suspendate la acele clase.

În cazul absenţei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unităţi de învăţământ din cauza gripei confirmate, cursurile unităţii de învăţământ se vor suspenda.