ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti din cauza gripei

Trei școli din București au cursurile suspendate până vineri, din cauza numărului mare de copii diagnosticați cu gripă, a anunţat Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București în cadrul comandamentului de iarnă de la Primăria Capitalei.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 09:43
ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti din cauza gripei

Trei școli din București au cursurile suspendate integral până pe 7 februarie. Este vorba despre Şcoala Liviu Rebreanu, Școala nr. 149 și Școala nr. 56.

Contactați de Edupedu.ro, reprezentanții Inspectoratului Școlar București au declarat că în aceste 3 școli închise până mâine are loc procesul de dezinfectare a claselor.

În București, “până ieri, 28 de unități de învățământ aveau cursurile parțial suspendate” și “există solicitări pentru încă 37 de unități”, tot din cauza gripei, au comunicat reprezentanții ASSMB.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, în cadrul Comandamentului de iarnă de la sediul primăriei, că numărul copiilor bolnavi de gripă în Bucureşti a depăşit 4.600.

Potrivit rapoartelor întocmite în urma raportărilor cabinetelor medicale din şcolile şi grădiniţele de stat în sezonul 2019 – 2020 s-au înregistrat 4.600 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Autorităţile se aştepată ca numărul să fie mult mai mare din cauza faptului că nu se cunosc datele din grădiniţele şi şcolile private. 

Citeşte şi: Gripa continuă să facă victime în România. Gabriela Firea: 4600 de cazuri de gripă sesonieră la copii în Bucureşti

Potrivit primarului general al Capitalei, la Spitalului Clinic „Victor Babeş” din Bucureşti au fost înregistrate 629 de cazuri de gripă doar în primele 6 zile din lună februarie, dintre care 147 de cazuri de gripă în ultimele 24 de ore. 

Cursurile au fost suspendate, joi, şi în mai multe localităţi din ţară după ce a fost afectată furnizarea energiei electrice sau traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza rafalelor de vânt şi a căderilor masive de zăpadă din ultimele ore.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE. Cursuri suspendate din cauza vremii