Şcoli închise în Bucureşti până în 16 noiembrie. Ce se întâmplă în grădiniţe, creşe şi afterschooluri. Anunţul prefectului Capitalei

Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti vor avea activitatea faţă în faţă suspendată pentru încă două săptămâni, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. De la începutul pandemiei de COVID-19 până în prezent, Bucureştiul a raportat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. Mai mult, în ultimele zile numărul îmbolnăvirilor zilnice a crescut alarmant în Capitală. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat joi de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București se menţine peste 3. 

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 09:18
Şcoli închise în Bucureşti până în 16 noiembrie. Ce se întâmplă în grădiniţe, creşe şi afterschooluri. Anunţul prefectului Capitalei

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de luni, ca pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, cursurile să se desfăşoare în continuare online, cele faţă în faţă fiind suspendate.

„În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Este vorba despre hotărârea luată de CMBSU pe data de 19 octombrie, cu aplicare din 20 octombrie pentru 14 zile.

 

Creşele şi afterschoolurile rămân deschise

Prefectura Capitalei menţiona pe 19 octombrie că activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Cum se desfăşoară cursurile în universităţi

Desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare. 

 

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Ionel Puşcaş, a declarat la PROTV că în Capitală sunt 256 de elevi infectați cu coronavirus, în timp ce alți 3.212 sunt considerați contacți direcți sau suspecți. De asemenea, sunt 89 de profesori infectați în Capitală.

„Avem 256 de elevi cu buletine confirmate în acest moment, în statisticile noastre, avem 89 de profesor infectați, personal didactic auxiliar – 12, nedidactic – 21, iar dintre cei care sunt în izolare, contacți direcți sau suspecți, elevi 3212, profesori – 288, personal didactic auxiliar – 15 și personal nedidactic – 41. Ținem cont există 48 de profesori în concediu medical” , a declarat inspectorul general adjunct al ISMB.

Școlile şi grădiniţele din Capitală sunt închise din 20 octombrie, după ce rata de infectare la nivelul Bucureștiului a depășit 3 la mia de infectări. În prezent cursurile se desfășoară integral online.

Citeşte şi: Asociaţia Şcolilor Particulare cere în instanţă redeschiderea unităţilor de învăţământ în ciuda exploziei cazurilor COVID


loading...