Şcoli închise în continuare în Anglia. Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Premierul Marii Britanii, ţară care a depăşit marţi 100.000 de decese din cauza Covdi 19, anunţă prelungirea restricţiilor.

27 ian. 2021, 17:21
Şcoli închise în continuare în Anglia. Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Şcoli închise în continuare în Anglia, a anunţat premierul Boris Johnson. O redeschidere este posibilă din 8 martie, în funcție de vaccinare.

Boris Johnson a declarat că decizia finală depinde de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare, iar școlile vor fi anunțate cu două săptămâni înainte. El a recunoscut că întârzierea va fi „frustrantă” pentru elevi, profesori și părinți, conform BBC.

Johnson a spus, în fața Camerei Comunelor că speră ca alte restricții să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea școlilor, dar elevii care se vor întoarce la școală vor fi „primul semn de normalitate”.

Guvernul va avea mai multe informații despre eficiența vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie, a spus premierul britanic. Datele vor permite o redeschidere „treptată și etapizată”.

Supus unor mari presiuni din partea părinților pentru redeschiderea școlilor, Boris Johnson a spus că data țintă este 8 martie.

Profesorii spun, la rândul lor, că întârzierea nu reprezintă „nicio surpriză”, iar redeschiderea trebuie făcută în siguranță.

În 4 ianuarie, premierul britanic Boris Johnson a anunțat lockdown total în Anglia și închiderea școlilor, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei.

În România, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat, întrebat despre faptul că unii părinţi solicită o redeschidere a şcolilor în sistem hibrid, atât online cât şi cu prezenţă fizică în clasă, că normalitatea este deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică, însă elevii care au vulnerabilităţi, în baza unui certificat medical, pot face învăţare online, la fel şi cadrele didactice cu vulnerabilităţi pot preda online, dacă au certificat medical. Premierul Florin Cîţu a anunţat că decizia finală privind deschiderea şcolilor se va lua de specialişti pe 2 februarie.

Marea Britanie a devenit, marţi, prima ţară europeană care a depăşit pragul de 100.000 de decese cauzate de coronavirus, relatează AFP.

Coronavirusul de 10 ori mai letal decât Covid-19 a fost descoperit. Alertă medicală

Şcoli închise din cauza numărului mare de cazuri noi, mai ales cu noua tulpină. Potrivit bilanţului prezentat de Ministerul britanic al Sănătăţii, s-au înregistrat 1.631 de noi decese cauzate de Covid-19 în Marea Britanie, ceea ce face ca titalul să ajungă la 100.162 decese.

“Îmi pare rău că trebuie să vă spun că astăzi numărul deceselor cauzate de Covid în Marea Britanie a depăşit 100.000. Condoleanţe tuturor celor care  au pierdut pe cineva iubit”, a declarat premierul Boris Johnson.

În ceea ce priveşte numărul contaminărilor, acesta a ajuns la peste 3,7 milioane, fiind raportate 20.089 de cazuri în ultimele 24  de ore.

Au fost vaccinate până acum peste 6,8 milioane de persoane în Regatul Unit.