Şcoli închise în Hong Kong după doar 26 de cazuri noi

Chiar dacă numărul de cazuri raportate este mult mai mic decât în alte zone în care au fost luate decizii similare, autoritățile au considerat că prudența este cea mai bună strategie.

20 nov. 2020, 23:37
Şcoli închise în Hong Kong după doar 26 de cazuri noi
Şcoli închise în Hong Kong

Şcoli închise în Hong Kong. Autoritățile au anunțat vineri închiderea școlilor primare pentru două săptămâni, începând de săptămâna viitoare, ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus, anunță presa locală, citată de agenția de presă Anadolu.

Secretarul pentru sănătate, Sophia Chan, a declarat că orele față în față pentru clasele 1-3 din clasele primare vor fi suspendate timp de două săptămâni, potrivit Radio Television Hong Kong.

Săptămâna trecută, guvernul orașului a decis, de asemenea, închiderea grădinițelor timp de două săptămâni din cauza focarelor de infecții ale căilor respiratorii superioare apărute.

ŞCOLI DESCHISE după alegeri? Anunţul lui Orban după recomandarea OMS

„Era îngrijorător faptul că diferitele măsuri de combatere a infecțiilor în vigoare nu au reușit să prevină aceste focare, iar acest lucru nu este de bun augur pentru noul val de infecții cu COVID-19”, a spus Chan.

„Deoarece căile de transmitere a infecțiilor tractului respirator superior și COVID-19 sunt similare, dacă COVID-19 se răspândește în școli, riscul pentru comunitate este foarte mare”, a adăugat ea.

Şcoli închise în Hong Kong. Secretarul pentru sănătate a avertizat că situația se deteriorează rapid în teritoriu și a îndemnat oamenii să fie mai vigilenți și să evite întrunirile inutile.

Potrivit lui Chan, autoritățile vor evalua ulterior situația, pentru a decide dacă suspendarea trebuie prelungită. Vineri, orașul a raportat 26 de cazuri noi, aducând numărul total de cazuri la 5.491.

Până în prezent, 108 persoane au murit, în timp ce 5.233 s-au însănătoșit, potrivit autorităților sanitare.

Hong Kong este situat în partea de sud a Chinei, se invecineaza cu Marea Chinei de Sud și China. Suprafața totală a țării este de 1.104 kmp. Clima este tropical musonică. Vremea este rece și umedă iarna, cald și ploios din primăvară până în vară, cald și soare, toamna. Altitudinea minimă este Marea Chinei de Sud – 0 m; altitudinea maximă este Tai Mo Shan – 958 m. Terenul arabil reprezintă 5.05%, culturile permanente sunt 1,01%, altele: 93.94%

 


loading...