ŞCOLI DESCHISE după alegeri? Anunţul lui Orban după recomandarea OMS

ŞCOLI închise. „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online", a declarat premierul Ludovi Orban în direct la România TV.

20 nov. 2020, 18:23
ŞCOLI DESCHISE după alegeri? Anunţul lui Orban după recomandarea OMS

ŞCOLI DESCHISE.

Premierul Ludovic Orban declarat, vineri, la Suceava, că obiectivul Guvernului este reducerea numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, ca reacţie la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind redeschiderea şcolilor în pandemie.

„Deocamdată obiectivul nostru este să reducem numărul de infectări zilnice, să păzim sănătatea oamenilor, să avem grijă ca un număr cât mai mic de români să se îmbolnăvească, prin aplicarea fermă a tuturor măsurilor pe care le-am luat”, a afirmat Orban.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pledat joi pentru necesitatea de a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus, fiind de părere că se poate evita carantina dacă sunt sporite măsurile de protecţie, relatează EFE.

Se redeschid şcolile? O instanţă din România a decis că suspendarea cursurilor faţă în faţă este NELEGALĂ

„Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit căruia copiii şi adolescenţi nu sunt vectori principali ai contagierii iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă.

Kluge a susţinut că izolările impuse reprezintă „o pierdere de resurse” care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică. În opinia sa, dacă purtarea măştilor de protecţie depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare.

ŞCOLI DESCHISE. PNL afirmă în programul de guvernare propus electoratului, la capitolul legat de Educație, că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”, potrivit EduPedu.ro.

“Pandemia generată de virusul Sars-Cov-2 a forțat trecerea educației într-o proportie prea mare în mediul online și a adus în prim plan nevoia de a accelera o serie de reforme structurale – digitalizarea, personalizarea educației, debirocratizarea, structurarea și adecvarea curriculumului, concentrarea pe competențe cheie și adaptarea la cerințele actuale ale unei societăți aflată în transfor- mare accelerată. De asemenea, pandemia a făcut și mai vizibile clivajele între medii sociale. Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online, existând nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie. Astfel, va fi adresată atât nevoia de recuperare, cât și cea de păstrare a evoluțiilor pozitive din această perioadă”, scrie la capitolul Educație-Cercetare din Programul de Guvernare propus de PNL în campania electorală pentru perioada 2021-2024.

ŞCOLI DESCHISE Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă trecerea în sistem online a tuturor şcolilor

Trecerea întregului sistem de învăţământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului, în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei infrastructurii digitale”

UDMR cere Guvernului deschiderea unităţilor de învăţământ: Decizia Executivului este greşită

UDMR solicită Guvernului, ca în fiecare şcoală şi grădiniţă, unde este posibilă respectarea normelor sanitare şi de distanţare socială, să fie reluate cursurile „faţă în faţă” până în clasa a IX-a. Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, după consultarea autorităţilor locale şi a inspectoratelor şcolare judeţene, vor decide închiderea şcolilor, dacă această măsură este justificată, mai arată Uniunea, într-un comunicat de presă.

ŞCOLI închise în continuare. Ludovic Orban anunţă menţinerea cursurilor online

„Prin această decizie pripită guvernul îi consideră pe elevi şi profesori purtătorii coronavirusului. În acelaşi timp, marea majoritate a ţărilor europene – cu rată de infectare mai mare – acţionează mai prudent, şi lasă elevii să înveţe în condiţii normale. Efectele predării online vor avea consecinţe pe termen lung, nemaivorbind de faptul că nici condiţiile nu sunt asigurate: în ultimii 6 luni guvernul nu a fost capabil să doteze şcolile cu instrumente digitale. Totodată profesorii şi specialiştii în educaţie susţin: în cazul preşcolarilor şi a elevilor din clasele primare prin predarea online nu se pot dezvolta abilităţi de orientare corectă, competenţe orale, de înţelegere a unui text şi de scriere”, au transmis reprezentanţii UDMR, printr-un comunicat de presă remis News.ro.