Şcoli închise în România. Avocatul Poporului cere explicaţii: Doi ani pierduţi pentru o generaţie

Şcoli închise în România. Avocatul Poporului a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii explicaţii în legătură cu închiderea şcolilor, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca elevii să înveţe în clase.

25 nov. 2020, 11:51
Şcoli închise în România. Avocatul Poporului cere explicaţii: Doi ani pierduţi pentru o generaţie
Avocatul poporului cere explicaţii referitoare la închiderea şcolilor.

Şcoli închise în România.

Autorităţile au decis ca toate unităţile de învăţământ din România să fie închise. Măsura a fost luată după ce numărul de cazuri de coronavirus a explodat. Deşi pandemia a afectat întreaga Europă, alte ţări au decis să ţină şcolile deschise.

Instituţia Avocatului Poporului a cerut Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii un punct de vedere în legătură cu închiderea şcolilor, în condiţiile în care OMS recomandă ca elevii să înveşe în clase.

„În zona rurală, practic, conectivitatea la internet este extrem de precară şi în multe locuri nu există. Accesul la mijloacele prin care să poate participa la învăţământul online, în multe locuri nu există. Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, spune Renate Weber, Avocatul Poporului, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi ŞCOLI închise în continuare. Ludovic Orban anunţă menţinerea cursurilor online

Şcoli închise în România. OMS recomandă ca elevii să meargă la cursuri

OMS spune că sănătatea mintală a copiilor şi educaţia lor este prioritate, cu atât mai mult cu cât rata infecţiei în rândul elevilor este foarte mică. Nu ei sunt factorii principali de răspândire.

„Dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acolo s-au făcut eforturi foarte mari tocmai ca şcolile să fie deschise. Au fost închise multe alte locuri, dar şcolile au rămas deschise tocmai pentru că guvernele se gândesc la ceea ce înseamnă educaţia acestei generaţii”, adaugă Renate Weber.

>1% rata de infectare în rândul elevilor
40% dintre elevii din rural nu participă la şcoala online
47,2% dinte părinţi spun că închiderea şcolilor nu e bună