ŞCOLI închise în continuare. Ludovic Orban anunţă menţinerea cursurilor online

Premierul Ludovic Orban susţine că în continuare şcolile trebuie să rămână închise, chiar dacă există numeroase solicitări în acest sens. Orban afirmă că ţările care mai aveau şcolile deschise le-au închis între timp, iar măsura este una pentru protejarea părinţilor şi bunicilor.

18 nov. 2020, 22:35
ŞCOLI închise în continuare. Ludovic Orban anunţă menţinerea cursurilor online
ŞCOLI închise

ŞCOLI închise. „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online. Am fost criticati si cand le-am pastrat deschise si cand le-am inchis. Aproape toate tarile care au pastrat deschise scolile, intre timp le-au inchis. Sigur ca elevii nu dezvolta forme severe, in scoala riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea scolilor presupune aglomeratie, o serie de alte activitati legate de mersul la scoala, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe parinti si bunici, am decis sa pastram scolile inchise”, a spus Ludovic Orban.

ŞCOLI închise. Klaus Iohannis: Ne dorim să deschidem cât mai repede școlile / Vaccinarea se va face etapizat.

Președintele Klaus Iohannis

a declarat marți, într-o conferință de presă la palatul Cotroceni, că săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de vaccinare la nivel național împotriva coronavirusului. ”Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă”, a precizat șeful statului.

ŞCOLI ÎNCHISE în România. Comisia Europeană: Învăţământul la distanţă riscă să agraveze inegalităţile deja mari
“Ne dorim să protejăm viața tuturor românilor, să avem o relansare economică robustă și să deschidem cât mai repede școlile. Să dăm dovadă de solidaritate și să ne concentrăm cu toții pe soluții”, a precizat Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 10.269 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 168 de decese, inclusiv cinci alee unor persoane care nu aveau boli asociate. La ATI sunt internaţi 1.174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

”Până astăzi, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, relevă datele transmise miercuri.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 1141, urmat de Constanţa – 528, Cluj – 501, Iaşi – 437, Braşov – 422.

Şcolile şi grădiniţele de stat, ori private, s-ar putea deschide abia pe 8 decembrie. Adică la două zile distanţă de la alegerile parlamentare, timp în care sălile de curs vor fi dezinfectate.