ŞCOLI ÎNCHISE în România din cauza COVID-19. Când se reiau cursurile şi cum se face încheierea anului şcolar. Explicaţia ministrului

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că deocamdată nu poate anunţa data la care vor fi reluate cursurile în România, o decizie în acest sens urmând a fi luată în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus în România, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă. 

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 11:19
ŞCOLI ÎNCHISE în România din cauza COVID-19. Când se reiau cursurile şi cum se face încheierea anului şcolar. Explicaţia ministrului

Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii şi cadrele didactice să fie în siguranţă, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Pentru a ne proteja sănătatea suntem nevoiți să stăm în casă. În această perioadă MEC a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice, inspectoratele. Am început deja să asigurăm tablete din comunitățile dezavantajate. În acest timp am urmărit cu atenție ce se întâmplă în celelalte state ale UE. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului cu care am agreat măsurile care se impun.
Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în România, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă. În contextul informaţiilor deţinute până în prezent privind evoluţia pandemiei de coronavirus, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor, pentru ca elevii, studenţii şi cadrele didactice să fie în siguranţă”, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie. 

Ministrul Educaţiei a mai precizat că situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum 2 note unde se adaugă nota de la teză. De asemenea, ministrul a ţinut să precizeze că subiectele tezelor, dar şi subiectele de la Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2020 vor fi concepute din ce s-a studiat până la 11 martie 2020. 

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. (…) Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. (…) Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul”, a spus Anisie.