ŞCOLI ÎNCHISE joi şi vineri în Bucureşti, anunţ oficial de la Inspectorat

Vizita Papei în România închide toate şcolile din Capitală pe 31 mai. Joi, 30 mai, şcolile de pe traseul Papei Francisc urmau să fie închise, dar s-a decis ca fiecare unitate din învăţământ să hotărască, prin Consliile de Administraţie, dacă se fac cursuri sau nu. 

28 mai 2019, 07:39
ŞCOLI ÎNCHISE joi şi vineri în Bucureşti, anunţ oficial de la Inspectorat

Toate școlile de stat și particulare vor fi închise vineri în Bucureşti, pentru vizita Papei Francisc, a anunțat Inspectoratul Școlar al Municipiului București. O parte din aceste instituţii o să fie închise, parţial, şi joi, pentru ca organizatorii să-şi ia măsurile necesare de siguranţă pe traseul înaltului prelat. 

Toate școlile și grădinițele din Capitală vor avea, vineri, 31 mai, cursurile suspendate cu prilejul vizitei Papei în București, iar în cursul zilei de joi, doar o parte din unitățile de învățământ își vor închide porție. Decizia a fost luată în cadrul în cadrul comandamentului întrunit la Primăria Capitalei.

Şcoli şi grădiniţe închise în Bucureşti, la vizita Papei Francisc. Lista unităţilor de învăţământ închise pe 30 şi 31 mai

„Vineri se închid toate şoclile, joi, Inspectoratul întocmise o listă ce unităţile de învăţământ de pe traseu, dar, în final s-a decis ca fiecare conducere a şcolii să decidă dacă este cazul sau nu să se suspende cursurile”, ne-a declarat Mariana Manea, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Urmare a vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la București, Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București împreună cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar București, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de 31 mai 2019.

Pentru organizarea în condiții de siguranță a acțiunii, unitățile de învățământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administrație. Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019.
Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019.

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai și 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună!”.