ŞCOLI ÎNCHISE luni în Bucureşti din cauza alegerilor europarlamentare

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Alegerile europarlamentare și referendumul convocat de Klaus Iohannis au loc duminică, 26 mai. Luni, mai multe şcoli din Bucureşti vor fi închise.

26 mai 2019, 09:27
ŞCOLI ÎNCHISE luni în Bucureşti din cauza alegerilor europarlamentare

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019. Doar trei dintre școlile bucureștene își vor suspenda cursurile luni dimineață, în vederea organizărilor alegerilor. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Este vorba despre Școala 84, Școala Herăstrău și Școala ”Federico Garcia Lorca”.

Cursurile din toate şcolile din Capitală vor fi suspendate vinerea viitoare, în 31 mai 2019. Este prima zi în care Suvernul Pontif vine în vizită oficială în București. O parte din aceste instituţii o să fie închise, parţial, şi joi, pentru ca organizatorii să-şi ia măsurile necesare de siguranţă pe traseul înaltului prelat. 

Toate școlile și grădinițele din Capitală vor avea, vineri, 31 mai, cursurile suspendate cu prilejul vizitei Papei în București, iar în cursul zilei de joi, doar o parte din unitățile de învățământ își vor închide porție. Decizia a fost luată în cadrul în cadrul comandamentului întrunit la Primăria Capitalei.

Soluția a venit de la Poliția Capitalei, primarul Gabriela Firea declarând că salută această propunere. „La summitul de la Sibiu s-au închis școlile în tot orașul, timp de o săptămână și a fost o decizie foarte bună. (…) Cine spune că școlile trebuie închise parțial, nu știe care este intensitatea acestui eveniment”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său, Ioana Neacșu, inspector general, a anunțat că vor fi demarate procedurile necesare. „Ținând cont de recomandările Poliției, vă propunem ca pentru data de vineri să suspendăm cursurile în toate școlile din București, iar joi să fie suspendate parțial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a anunțat Ioana Neacșu.

Şefa IŞMB propune suspendarea cursurilor în cele 420 de unităţi de învăţământ de stat din Capitală, vinerea viitoare, în contextul vizitei Papei Francisc la Bucureşti. Potrivit acesteia, joia viitoare ar putea fi luate „măsuri diferenţiate” în şcolile din Capitală. Concret, ea propune pentru joi suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ de pe traseul de deplasare a Papei şi din imediata proximitate a acestuia, iar pentru şcolile care nu sunt legate geografic de traseul Papei decizia să rămână la nivelul consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, cu aprobarea inspectorului şcolar general. 

„Poliția Capitalei va participa cu 2.000 de polițiști la vizita Papei. Suntem total pregătiți pentru această misiune”, a declarat Ciprian Miron, șeful Poliției Capitalei.

Papa Francisc va face o vizită istorică în România între 31 mai și 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, și se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună!”.