SCOLI INCHISE. Ministerul Educaţiei a anunţat judeţele în care nu se fac cursuri UPDATE

SCOLI INCHISE. Şcolile rămân închise şi miercuri în mai multe judeţe din ţară din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Comitetele de urgenţă au decis suspendarea cursurilor în judeţele Giurgiu, Tulcea, Constanţa, Argeş, Olt, Brăila, Teleorman, Ilfov, Ialomiţa şi Dolj. În judeţele Dolj şi Argeş, unităţile de învăţământ vor fi închise miercuri şi joi, iar în Bucureşti, Ilfov şi în judeţul Teleorman, şcolile vor fi închise toată săptămâna.

27 feb. 2018, 05:20
SCOLI INCHISE. Ministerul Educaţiei a anunţat judeţele în care nu se fac cursuri UPDATE

UPDATE: Şcolile vor rămâne închise în judeţul Giurgiu şi în perioada 1-2 martie, conform unei decizii luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Având în vedere faptul că judeţul Giurgiu se află sub cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute, atât noaptea cât şi ziua, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a fost adoptată hotărârea suspendării cursurilor pe întreg teritoriul judeţului în zilele de 01-02 martie 2018”, se arată într-o informare transmisă de CJSU.

Măsura dispusă are ca scop protejarea copiilor de efectele fenomenelor meteo periculoase.

Menţionăm faptul că,de patru zile judeţul Giurgiu se află sub atenţionare de cod portocaliu de zăpadă şi viscol, iar pentru următoarele două nopţi sunt aşteptate temperaturi de minus 16 grade Celsius, în timp ce temperatura atmosferică pe timp de zi nu va fi mai mare de minus opt grade Celsius.

Cursurile şcolare sunt suspendate integral miercuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile în nouă judeţe şi în Bucureşti şi parţial în alte cinci judeţe, anunţă Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, s-a decis extinderea perioadei de suspendare integrală a cursurilor până joi inclusiv în judeţele Argeş şi Dolj, respectiv până vineri inclusiv în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Teleorman.

De asemenea, a fost anunţată suspendarea integrală a cursurilor pentru miercuri în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Olt.

Miercuri, activitatea instructiv-educativă se va desfăşura parţial în judeţele Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învăţământ sunt închise, cu excepţia grădiniţelor din municipiu), Vaslui (două şcoli au activitatea suspendată), Vâlcea (patru unităţi de învăţământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădeşti fiind închis în data de 1 martie) şi Vrancea (şapte structuri de învăţământ din trei unităţi cu personalitate juridică sunt închise).

Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene şi ISMB, în cursul zilei de miercuri (oră de referinţă: 19,00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

MEN reaminteşte că în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii. Elevii din Capitală stau acasă toată săptămâna

„Am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise (grădiniţe, şcoli şi licee). Înţeleg dificultatea familiilor care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă. Şcoala este pentru educaţie, nu pentru supraveghere. Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală cu maşina încălzită a părinţilor. O să avem în continuare ger”, a declarat Gabriela Firea.

Detalii despre scoli inchise Bucuresti aici

ŞCOLI ÎNCHISE în Ilfov toată săptămâna: Unităţile şcolare din judeţul Ilfov vor rămâne închise în perioada 28 februarie – 2 martie.

ŞCOLI ÎNCHISE în Ialomiţa miercuri: Autorităţile din judeţul Ialomiţa au prelungit măsura suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţămâmt din acest judeţ şi pentru miercuri.

ŞCOLI ÎNCHISE în Tulcea miercuri: Unităţile de învăţământ rămân închise şi miercuri, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit

Unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea rămân închise şi miercuri, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, judeţul fiind sub cod portocaliu de vreme extremă.

Autorităţile au decis, marţi, suspendarea cursurilor în judeţul Tulcea şi în ziua de 28 februarie, din cauza ninsorii şi a gerului. Excepţie vor face, aşa cum s-a întâmplat şi marţi, grădiniţile cu program prelungit care pot primi copiii.

ȘCOLILE ÎNCHISE în CONSTANȚA miercuri: Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință marți, 27 februarie a.c., a luat hotărârea ca orele să fie suspendate și miercuri, 28 februarie în toate instituțiile preuniversitare din județul Constanța. Inspectoratul Școlar Județean va informa fiecare instituție în parte cu decizia luată, după cum a confirmat informația și Gabriela Bucovală, inspector general. „Da, cursurile vor fi suspendate și mâine”, a spus Bucovală.

SCOLI INCHISE GIURGIU miercuri: Autorităţile din judeţul Giurgiu au prelungit măsura suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţămâmt din acest judeţ, decizia fiind luată în contextul în care mai multe drumuri sunt închise din cauza viscolului, iar zeci de persoane au rămas blocate pe tronsoanele impracticaile. Astfel, unităţile de învăţământ din întreg judeţul Giurgiu vor fi închise şi miercuri.

SCOLI INCHISE OLT miercuri. Cursurile unităţilor de învăţământ din judeţul Olt vor fi suspendate şi miercuri, potrivit unei decizii luate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt. Inspectorul şcolar general, Adrian Bărbulete, a declarat, pentru MEDIAFAX, că suspendarea cursurilor este valabilă pe toată durata codului portocaliu de vreme rea.

SCOLI INCHISE BRĂILA miercuri. Toate şcolile din judeţul Brăila vor închise miercuri din cauza gerului, a ninsorii şi a viscolului, decizia fiind luată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. 

”În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila din 26.02.2018 s-a hotărât ca la nivelul judeţului Brăila să fie suspendate cursurilor şcolare, în toate instituţiile de învăţământ din judeţul Brăila, în perioada 27 – 28.02.2018”, se arată în informarea ISU Brăila.

SCOLI INCHISE ARGEŞ miercuri şi joi. Autorităţile din Argeş au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, până joi, din cauza viscolului care creează probleme pe drumuri. Aproape 30 de şcoli şi unităţi de învăţământ preşcolar vor asigura permanenţa, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă.

„Ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, s-a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ argeşene, începând de astăzi 27.02.2018, orele 14.00, până joi, 01.03.2018, orele 20.00” a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Părinţii care nu au posibilitatea de a-şi lăsa copiii acasă în siguranţă, sub supravegherea unui adult, pot să îi ducă la una dintre unităţile şcolare care vor asigura permanenţa pe perioada suspendării cursurilor.

La nivelul judeţului Argeş vor fi deschise 15 şcoli şi grădiniţe în municipiul Piteşti, trei grădiniţe cu program prelungit în Mioveni, o grădiniţă şi un liceu în Topoloveni, o şcoală şi o grădiniţă la Costeşti, o şcoală şi două grădiniţe în Curtea de Argeş, o şcoală şi o grădiniţă la Câmpulung, dar şi şcoala şi grădiniţa din Ştefăneşti.

ŞCOLI ÎNCHISE în DOLJ miercuri şi joi: Unităţile de învăţământ din Dolj rămân închise miercuri şi joi. Hotărârea a fost luată marţi de către prefectul de Dolj, în urma propunerii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, având în vedere condiţiile meteo.

ŞCOLI ÎNCHISE în TELEORMAN miercuri, joi şi vineri: Şcolile din judeţul Teleorman rămân închise în următoarele trei zile. Preşcolarii şi elevii din Teleorman nu vor merge la şcoală miercuri, 28 februarie 2018, joi, 1 martie 2018, şi vineri, 2 martie 2018, decizia de suspendare a cursurilor fiind luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de marţi, 27 februarie. Astfel, cursurile vor fi reluate începând cu ziua de luni, 5 martie 2018.

ŞCOLI ÎNCHISE în CĂLĂRAŞI miercuri: La propunerea Inspectoratului Şcolar Călăraşi, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învătământ din judeţul Călăraşi pentru ziua de miercuri, 28 februarie.

ŞCOLI ÎNCHISE în Vaslui miercuri: Primarul comunei Suletea, Vaslui, Ciprian Tamas a anuntat conducerea Inspectoratului Scolar Judetean si Institutia Prefectului Vaslui ca maine, 28 februarie, scolile din comuna au cursurile suspendat, din cauza vremii si a viscolului, care face actiunea de deszapezire a drumurilor aproape inutila.

ŞCOLI ÎNCHISE în Vrancea miercuri: Școli închise: com. Vintileasca – şcoala şi grădinița Bahnele, școala şi grădinița Neculele; Sihlea, Bogza, Voetin, Caiata, comuna Tănăsoaia – școala şi grădinița Costișa și școala Covrag.

ŞCOLI ÎNCHISE în Vâlcea miercuri: Autorităţile locale a trei localităţi din judeţul Vâlcea au solicitat suspendarea cursurilor şcolilor pentru o zi sau două din cauza căderilor masive de zăpadă. Prefectul Florian Marin a anunţat acest lucru în urmă cu puţin timp.

„Ca urmare a căderilor de zăpadă, din cursul zilei de astâzi,în ziua de miercuri ,28.02.2018 , vor fi suspendate cursurile la școlile din: Lădești, Stoilești si Runcu. În cazul localității Lădești solicitarea de suspendare este și pentru ziua de 01.03.2018. Recuperarea orelor se va face dupa un program, stabilit in ședința consiliilor de administrație al unitatilor scolare menționate”, precizează prefectul de Vâlcea.

ŞCOLI ÎNCHISE. În prezent mai sunt în vigoare două atenţionări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. Este vorba de o atenţionare cod portocaliu de ger, care a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 03.00, şi este valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară, vizând judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Această atenţionare expiră pe 1 martie, la ora 10.00. 

Este în vigoare şi o a doua atenţionare cod portocaliu, tot de viscol şi ninsori, dar de data aceasta pentru judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m. Acest cod portocaliu expiră marţi, 27 februarie, la ora 14.00.