Şcoli închise pe bucăţi în România din cauza focarelor de coronavirus, haosul continuă în învăţământ

Incidenţa cazurilor în judeţul Giurgiu a ajuns la 9,99 la mia de locuitori, un număr total de 37 de clase îşi desfăşoară activitatea în sistem online în judeţul Giurgiu. Nu este singurul judeţ cu probleme. 33 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 883 de clase/grupe funcționau în sistem online.

21 feb. 2022, 16:58
Şcoli închise pe bucăţi în România din cauza focarelor de coronavirus, haosul continuă în învăţământ

Şcoli închise din cauza coronavirus.

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul semnificativ descendent pentru a doua saptamana consecutiv.
Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 33 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 883 de clase/grupe funcționau în sistem online. La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

– 10818 elevi/preșcolari pozitivi Covid-19 (0,4%)
– 2663 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniv. pozitive Covid-19 (1%)

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 14 -18 februarie 2022 au fost raportate 2.069 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 1.299 (63 %) au fost confirmate RT-PCR, 492 (24 %) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 278 (13 %) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Situația centralizată pe județe este următoarea:

21.02.2022_status_functionare_scoli_18_februarie

Şcoli închise din cauza coronavirus. Numărul claselor care îşi desfăşoară activitatea online s-a triplat săptămâna aceasta faţă de săptămâna trecută după ce 63 de cadre didactice şi 148 de elevi din judeţul Giurgiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

„Un număr de 148 de elevi şi 63 de cadre didactice din cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Giurgiu au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, motiv pentru care un număr total de 37 de clase îşi desfăşoară activitatea în sistem online în judeţul Giurgiu”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de Inspectoratul Judeţean Şcolar Giurgiu.

Cum va arăta trimestrul III în următorul an școlar 2023-2024. Federaţia Părinţilor: „Când se va preda, consolida și evalua în 23 de zile de școală?”
Vezi aici gradul de ocupare a paturilor covid în spitale, criteriu pentru trecerea şcolilor în online

Menţionăm faptul că, în urmă cu o săptămână, un număr de 12 clase îşi desfăşurau activitatea online în judeţul Giurgiu.

Şcoli închise în Giurgiu. În judeţ, numărul cazurilor confirmate pozitiv a ajuns la 26.508, dintre care 129 în ultimele 24 de ore. În carantină la domiciliu se află 222 de persoane, spitalizate sunt 65 de persoane şi în izolare la domiciliu se află 1.918 persoane.

Incidenţa cazurilor în judeţul Giurgiu a ajuns la 9,99 la mia de locuitori, cea mai mare rată este la Săbăreni, de 21,21, cea mai mică rată este la Toporu de 2,33, iar în municipiul Giurgiu incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 15,18 la o mie de locuitori.

Cum se vor face cursurile în şcolile din România săptămâna viitoare. Baciu: S-a constatat o tendinţă de scădere a ocupării paturilor COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că măsurile de relaxare trebuie luate gradual, întrucât, dacă sunt scoase toate restricţiile într-o singură etapă, atunci există risc de reîntoarcere la acestea, menţionând că nimeni nu îşi doreşte acest lucru. El a afirmat că îşi doreşte ca sărbătorile de Paşte să fie fără restricţii.

Rafila a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o primă măsură care ar putea fi luată se referă la renunţarea la purtarea măştii de protecţie în exterior.