Şcoli închise şi după Revelion în Europa. Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

În majoritatea ţărilor din Europa, vacanţa de iarnă se va prelungi cu câteva zile din cauza ameninţării tulpinii contagioase Omicron.

27 dec. 2021, 11:33
Şcoli închise şi după Revelion în Europa. Octavian Jurma: „După sărbători, şcolile ar trebui închise 10 zile”

Vacanță prelungită în Danemarca, şcoli închise şi după Sărbători. Vacanţele şcolare urmau să se încheie la 3 ianuarie, dar  elevii vor sta acasă până pe 5 ianuarie.

„Ştim cât de importantă este prezenţa la şcoală pentru bunăstarea copiilor şi tinerilor. De aceea adăugăm câteva zile la ambele capete ale vacanţei de Crăciun, dar planul este să nu avem din nou o închidere lungă”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, referindu-se la „vacanţa prelungită” şi dând asigurări că doreşte „să menţină societatea deschisă cât mai mult posibil”.

Şcolile se redeschid pe 4 ianuarie din cauza variantei Omicron. Anunțul făcut de premier luni dimineaţă
Octavian Jurma: ”După sărbători, școlile ar trebui închise 10 zile”

Octavian Jurma este d epărere că vacanță  ar trebui prelungită şi în România, în condițiile în care autoritățile au dat frâu liber petrecerilor de sărbători cu sute sau chiar mii de oameni.

”Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Avian Jurma ș fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

Profesorii vor prelungirea vacanței de iarnă! Solicitare trimisă de urgență la Ministerul Educației
Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns. Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a declarat Octavian Jurma la Antena 3. Propunerea oamenilor de știință nu este pe placul tuturor părinților.

După un an și nouă luni de pandemie, materia nu a putut fi recuperată integral în cazul copiilor care au stat mai mult în fața calculatoarelor decât în sala de clasă.

Şcoli închise. Ministrul Educaţiei: „Nu se modifică structura anului şcolar”

Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță – răspunsul ministrului Cîmpeanu pentru cei 130.000 de semnatari ai unei petiții care cerea vacanță până pe 10 ianuarie

„Am luat act de unele solicitări de extindere a vacanței. Răspunsul asumat este următorul:

Avem un grafic de învățământ/structură a anului școlar aprobată prin OM 5549/5 nov. 2021 discutat în Comisia de Dialog Social în care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai profesorilor.
Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilității în educație.
Avem recunoașterea faptului ca în educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.