Şcolile din 5 judeţe rămân închise. Elevii din Bucureşti merg la ore

Ministerul Educaţiei nu ştie câte şcoli au mai rămas închise. Ordinul de ministru prin care au fost suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din 12 judeţe a expirat, aşa că elevii ar trebui să se întoarcă din nou la şcoală joi. În realitate, sute de şcoli rămân închise până luni din cauza frigului şi a nămeţilor.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 07:32
Şcolile din 5 judeţe rămân închise. Elevii din Bucureşti merg la ore

Cursurile sunt suspendate, joi, în 2.952 de unităţi de învăţământ, cu peste 3.700 mai puţine decât miercuri, în judeţele Iaşi, Buzău şi Vrancea fiind închise toate şcolile, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în judeţele Iaşi, Buzău şi Vrancea cursurile sunt suspendate integral până la sfârşitul săptămânii, iar în judeţele Brăila şi Călăraşi rămân închise joi doar şcolile din mediul rural, deciziile fiind luate pe plan local, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Joi sunt închise 2.952 de unităţi de învăţământ, faţă de 6.667 în ziua precedentă. În 15 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară normal, faţă de nouă în urmă cu o zi, a precizat MECTS.

În 12 judeţe sunt suspendate cursurile în mai puţin de zece unităţi de învăţământ, şapte judeţe înregistrează maximum o sută de unităţi închise, iar alte opt judeţe au peste o sută de unităţi închise.

Ministerul Educaţiei a precizat că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (ABC reprezintând indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.

Meteorologii au emis cod galben de ger pentru toată ţara. Potrivit avertizării, până duminică, la ora 10.00, va fi ger în toată ţara, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când temperaturile minime vor fi în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Joi se deschid şcolile din Bucureşti, Ilfov, Olt şi Tulcea.