Şcolile din Bucureşti, închise din cauza coronavirusului. Anunţul făcut de Gabriela Firea

Şcolile din Bucureşti ar putea fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut, sâmbătă seară, de Gabriela Firea. 

08 mart. 2020, 07:51
Şcolile din Bucureşti, închise din cauza coronavirusului. Anunţul făcut de Gabriela Firea

„Dacă e cazul ca Inspectoratul (n.r. – Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) să anunţe, să se suspende cursurile, vom anunţa si vom respecta. Noi ne supunem tuturor deciziilor Comitetului Naţional de Criză. Nu primarul e cel care închide un oraş sau suspendă cursurile, fără să se consulte cu autorităţile naţionale”, a spus Gabriela Firea la Realitatea Plus.

Gabriela Firea a vorbit şi despre situaţia în care se află bărbatul din Bucureşti, care a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„Ancheta a fost realizată de Direcţia de Sănătate Bucureşti şi am înţeles că domnul în cauză a stat la domiciliu, s-a autoizolat. În afara de cele trei persoane, cu care a spus clar că s-a întâlnit, nu ştim alte persoane cu care să fi fost în contact”, a declarat Gabriela Firea la Realitatea Plus.

Reamintim că, sâmbătă seară a fost confirmat primul caz de coronavirus confirmat în Bucureşti. Este vorba de un bărbat de 49 de ani întors din Italia, dintr-o zonă neafectată de epidemia de coronavirus.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Citeşte şi EPIDEMIE CORONAVIRUS. Acesta ar putea fi cel mai rău scenariu: 68.000.000 de morţi