Școlile din Chiajna se închid! Elevii vor face cursurile online

Autoritățile din Ilfov au decis suspendarea activității didactice care presupune prezența fizică a elevilor din unitățile de învățământ din Chiajna.

14 mart. 2021, 22:16
Școlile din Chiajna se închid! Elevii vor face cursurile online

Școlile din Chiajna se închid! Decizia a fost luată de autoritățile din Ilfov în contextul în care rata de infectare a trecut de șase persoane la mia de locuitori. Măsura va intra în vigoare începând de luni.

Instituția Prefectului – Județul Ilfov anunță că duminică a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre privind adoptarea modificării scenariului de funcționare pentru unitățile de învățământ din localitatea Chiajna, județul Ilfov.

Citește și: Calendarul evaluărilor naţionale 2021. Probele care vor avea loc în lunile aprilie şi mai!

Școlile din Chiajna se închid!

„Conform Hotărârii CJSU Ilfov nr. 26/14.03.2021, începând cu data de 15.03.2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezență fizică la nivelul unităților de învățământ din localitatea Chiajna, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 6/1000 locuitori. Pe perioada suspendării, procesul de învățământ se va desfășura online”, scrie în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

Ministrul Educaţiei e împotriva închiderii totale a şcolilor, în ciuda creşterii alarmante a cazurilor de Covid

Sorin Cîmpeanu, spune că nu văde de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București, „atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 in București”.

„Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București ar urma să se întrunească luni, 15 martie, într-o ședință, pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă, a anunțat postul de televiziune Digi 24 citând surse, relatează Educatieprivata.ro.

În prezent, rata de incidență în București este de 3,98 la mia de locuitori, iar legislația prevede că școlile se închid la 6 la mie înregistrat în ultimele 14 zile.

Citește și: Românii intră în case la ora 22:00. Lista restricțiilor care intră în vigoare din această seară
 


loading...
Partenerii noștri