Şcolile din Miercurea Ciuc vor fi închise în 31 mai, cu ocazia vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc

Şcolile din Miercurea Ciuc vor fi închise în data de 31 mai, în contextul vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, a hotărât Ministerul Educaţiei Naţionale, la solicitarea Consiliului Judeţean Harghita.

17 apr. 2019, 14:50
Şcolile din Miercurea Ciuc vor fi închise în 31 mai, cu ocazia vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc

Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a declarat presei că, în avans de 31 mai, consiliile de administraţie ale fiecărei şcoli vor decide un program de recuperare a orelor pierdute, care va fi comunicat Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Harghita a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale ca toate şcolile din judeţ să fie închise în data de 31 mai, dar Inspectoratul Şcolar Harghita a considerat că solicitarea se justifică doar pentru unităţile şcolare din Miercurea Ciuc.

Cristinel Glodeanu a punctat faptul că peste 60 la sută din elevii liceelor din oraş sunt navetişti şi decizia e justificată, ţinând cont că există informaţii că circulaţia în Miercurea Ciuc va fi interzisă în data de 31 mai.

Consiliul Judeţean Harghita a solicitat şi Ministerului Muncii ca data de 31 mai să fie zi liberă pentru angajaţii din judeţ, dar deocamdată nu s-a primit niciun răspuns în acest sens.

Suveranul Pontif va oficia o slujbă la altarul marian de la Şumuleu Ciuc, în data de 1 iunie, în cadrul vizitei apostolice pe care o desfăşoară în România, în perioada 31 mai – 2 iunie.