Şcolile din Miercurea Ciuc vor fi închise în 31 mai, cu ocazia vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc

Publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 17:50 // Actualizat: Miercuri, 17 Aprilie 2019 17:50 // Sursa: romaniatv.net

Şcolile din Miercurea Ciuc vor fi închise în data de 31 mai, în contextul vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, a hotărât Ministerul Educaţiei Naţionale, la solicitarea Consiliului Judeţean Harghita.

Inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, a declarat presei că, în avans de 31 mai, consiliile de administraţie ale fiecărei şcoli vor decide un program de recuperare a orelor pierdute, care va fi comunicat Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean Harghita a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale ca toate şcolile din judeţ să fie închise în data de 31 mai, dar Inspectoratul Şcolar Harghita a considerat că solicitarea se justifică doar pentru unităţile şcolare din Miercurea Ciuc.

Cristinel Glodeanu a punctat faptul că peste 60 la sută din elevii liceelor din oraş sunt navetişti şi decizia e justificată, ţinând cont că există informaţii că circulaţia în Miercurea Ciuc va fi interzisă în data de 31 mai.

Consiliul Judeţean Harghita a solicitat şi Ministerului Muncii ca data de 31 mai să fie zi liberă pentru angajaţii din judeţ, dar deocamdată nu s-a primit niciun răspuns în acest sens.

Suveranul Pontif va oficia o slujbă la altarul marian de la Şumuleu Ciuc, în data de 1 iunie, în cadrul vizitei apostolice pe care o desfăşoară în România, în perioada 31 mai - 2 iunie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Papa Francisc şcoli închise Miercurea Ciuc vizita papa francisc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H