Şcolile nu se redeschid după vacanţa de iarnă. Ministrul Educaţiei: „Mi se pare prea scurt”

Noul ministru al Educaţiei a declarat că data reînceperii cursurilor pe 11 ianuarie este un termen "mult prea scurt" pentru ca şcolile să fie redeschise fizic. Sorin Cîmpeanu a explicat că Ministerul Educaţiei vrea "deschiderea cât mai grabnică a școlilor" dacă situaţia epidemiologică o va permite.

02 ian. 2021, 13:40
Şcolile nu se redeschid după vacanţa de iarnă. Ministrul Educaţiei: „Mi se pare prea scurt”

Şcolile nu se redeschid pe 11 ianuarie, data prevăzută în structura anului şcolar 2020-2021. Ministrul Educaţiei nu a prezentat un plan concret pentru redeschiderea şcolilor, însă instituţia pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”.

Sorin Cîmpeanu a spus că peste mai puţin de două săptămâni copiii nu se întorc fizic la şcoală.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.

Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei, conform Ştirileprotv.

Citeşte şi: Redeschiderea şcolilor, cerută de primarul PNL din Târgu Jiu. „Copiii ar trebui să se întoarcă la şcoală. La noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic”

Şcolile nu se redeschid pe 11 ianuarie. Cine decide revenirea elevilor fizic la cursuri

Dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Ministrul Educaţiei a anunţat decizia de a deschide etapizat şcolile, începând cu grădiniţa şi învăţământul primar.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea. “Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu. Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie “trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Şcoli închise din cauza noii tulpini de COVID-19 în Marea Britanie. Proteste în urma deciziei