Şcolile se închid din cauza poluării. Un nor cenuşiu a acoperit cerul, iar activităţile s-au oprit

Autorităţile mexicane au anunţat miercuri închiderea şcolilor şi suspendarea activităţilor pe marile şantiere din Ciudad de Mexico după ce un nor de poluare a învăluit de cinci zile megalopolisul în urma unor incendii de vegetaţie din suburbii.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 09:11

Nivelul ridicat de „contaminare cu particule fine” şi prognozele meteorologice „nefavorabile” au determinat autorităţile să ia decizia de a închide joi şcolile primare şi secundare din oraş, a indicat într-un comunicat Secretariatul Educaţiei.

Cea mai mare universitate din ţară, Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM) şi Institutul Politehnic au decis, de asemenea, să îşi suspende cursurile.

O serie de incendii de la periferia capitalei cu peste 20 de milioane de locuitori, absenţa vântului şi temperaturile ridicate au contribuit la formarea unui nor cenuşiu dens, care maschează parţial clădirile din oraş.

Începând de miercuri a fost dispusă măsura traficului alternativ în capitală, iar „activităţile de construcţie” şi de demolare de pe şantierele cu suprafaţa mai mare de 5.000 de metri pătraţi sunt în prezent suspendate, potrivit Secretariatului Mediului, potrivit Agerpres.

În ultimele zile pompierii s-au luptat cu peste 20 de incendii forestiere care au izbucnit la marginea oraşului.

Oraşul se confruntă deseori cu creşterea nivelului de poluare, disiparea poluanţilor gazoşi fiind îngreunată de lanţul muntos din împrejurimi.

Autorităţile din Mexic au declarat marţi stare de urgenţă privind situaţia gravă a mediului din zona metropolitană a Ciudad de Mexico şi au recomandat populaţiei să evite activităţile în aer liber.