Şcolile se vor închide după alegerile locale şi cursurile se vor desfăşura online. Avertismentul lui Marcel Ciolacu

Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:23 // Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2020 14:23 // Sursa: romaniatv.net

Marcel Ciolacu susţine că şcolile din România vor fi închise după alegerile locale, iar elevii vor face orele online. Elevii şcolilor unde vor fi organizate secţii de votare pentru alegerile locale din 27 septembrie vor studia online timp de trei zile, conform unei decizii luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!", a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Şcolile vor putea decide dacă vor face cursurile faţă în faţă pentru toate clasele, chiar dacă localitatea este în scenariul 2

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
campanie electorală coronavirus decizie Marcel Ciolacu şcoli
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H