Şcolile şi grădiniţele din Bacău, ÎNCHISE din cauza riscului de inundaţii. Toate unităţile de învăţământ, EVACUATE

Judeţul Bacău este sub COD PORTOCALIU de ploi abundente, iar din cauza riscului crescut de inundaţii primarul municipiului Bacău a decis închiderea şcolilor în ziua de miercuri.

RomaniaTV.net
12 oct. 2016, 09:29
Şcolile şi grădiniţele din Bacău, ÎNCHISE din cauza riscului de inundaţii. Toate unităţile de învăţământ, EVACUATE

Toate şcolile din municipiul Bacău au fost închise miercuri, prin decizia primarului, care a anunţat pe Facebook că a luat măsura „pentru a evita orice situaţie cu potenţial de risc pentru copii”, în eventualitatea producerii unor inundaţii.

Primăria Bacău a luat decizia ca toate şcolile şi grădiniţele din municipiu să fie închise, începând cu ora 11.00, din cauza riscului producerii de inundaţii în unităţile de învăţământ.

În consecinţă, toţi elevii şi preşcolarii au fost trimişi acasă de către conducerile unităţilor de învăţământ. „Pentru a evita orice situaţie cu potenţial de risc pentru copii, vă anunţăm că am luat decizia ca, începând cu ora 11.00, toate unităţile de învăţământ să fie evacuate. Toţi copiii pot pleca acasă. Îi rog pe părinţi să îşi ia copiii acasă”, a anunţat pe pagina personală de Facebook, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

Întrebat de către părinţi care este riscul pentru copii, edilul a precizat că „nu vreau să riscăm ca în jurul şcolilor să fie apă şi copiii să rămână blocaţi în interior”.

„Această măsură are un caracter PREVENTIV, nu este o situație de criză. Vă rog să nu credeți în zvonuri sau mesaje panicante. Datorită ploii care continuă să cadă, există riscul ca subsolurile și curțile școlilor, să fie inundate. Pentru a evita orice disconfort cauzat copiilor, s-a luat această măsură cu caracter PREVENTIV. Singurele instituții abilitate să vă dea informații corecte în această perioadă aflată sub incidența codului portocaliu sunt ISU, Poliția, Primăria și Jandarmeria”, a scris, ulterior, pe reţeaua de socializare, edilul din Bacău, care a ţinut să specifice că orice informaţie privind riscul de rupere a barajului şi posibila inundare a oraşului este doar un zvon.

Mai multe străzi şi subsoluri de clădiri din municipiul Bacău au fost inundate miercuri din cauza cantităţii mari de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei fiind nevoie, în unele situaţii, de intervenţia echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.