Şcolile şi grădiniţele din Prigoria rămân închise şi vineri

Unitățile de învățământ din comuna gorjeană Prigoria rămân închise și astăzi, din cauza coronavirusului. Măsura a fost luată de joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 09:55
Şcolile şi grădiniţele din Prigoria rămân închise şi vineri

În localitatea de unde provine tânărul depistat cu noul coronavirus sunt zeci de persoane izolate la domiciliu. Școlile și grădinițe sunt deschise vineri, deși a existat o propunere să fie luată măsura suspendării cursurilor pentru dezinfecție.

Citeşte şi: Un localnic din Prigoria, izolat la domiciliu, nu poate ajunge la medic să facă dializă

Românii care se întorc din Italia trebuie să informeze autorităţile, să se izoleze la domiciliu şi să ia legătura cu medicul de familie, în condițiile în care numărul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus Covid-19 a depășit 500 în peninsulă.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE BUCUREŞTI. Anunţul făcut de ISMB după întoarcerea părinţilor din Italia

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la comandamentul de urgență, că în acest moment nu se impun măsuri grave în Capitală.

„Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea școlilor. Este normal ca părinții să-și facă griji. Le-am transmis tuturor că toate deciziile se iau la nivelul Comitetului național special pentru situații de urgență, iar noi, pentru București, ținem legătura cu toate instituțiile naționale și respectăm toate regulile care ni se impun, în funcție de evoluția situației. Nu este cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave”, a spus Firea.