Scorţişoara, ingredient de bază în măştile pentru păr

Scorțișoara a fost folosită în tratamentele naturale destinate îngrijirii părului încă din cele mai vechi timpuri. Chiar și astăzi ea este un ingredient de bază în multe dintre produsele pe care le utilizăm. Dacă ești în căutarea unor măști care să redea strălucirea și frumusețea podoabei capilare, iată câteva rețete cu scorțișoară.

RomaniaTV.net
13 feb. 2018, 09:40
Scorţişoara, ingredient de bază în măştile pentru păr

Mască cu scorțișoară și miere

Scorțișoara curăță scalpul, în timp ce mierea îl hrănește, ea fiind recomandată în special pentru persoanele care au părul gras. După prima aplicare părul va deveni mai puternic și mătăsos.

Ai nevoie de:

– 4 linguri scorțișoară pudră
– 2 linguri miere
– 100 ml apă

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol cele trei ingrediente și amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obținută pe întreaga suprafață a părului, după ce îl speli, masând apoi pielea capului. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

Citeşte şi Îi cădea părul şi încercase tot felul de tratamente. Şi-a pus în fiecare săptămână scorţişoară în cap. Cum arată după un an

Mască cu scorțișoară și ou

Oul este sursă importantă de proteine și antioxidanți, doi compuși esențiali în menținerea părului sănătos și frumos. În plus, substanțele nutritive prezente în scorțișoară îmbunătățesc circulația sângelui de la nivelul capului, prevenind astfel ruperea firelor de păr de la rădăcină. Tratamentul natural se repetă o dată la o lună.

Ai nevoie de:

– 3 căni apă
– rozmarin (câteva fire)
– 1 ou
– ¼ ceașcă scorțișoară pudră

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric. Adaugă rozmarinul când fierbe, după care-l iei de pe foc. Bate oul, adaugă scorțișoara și amestecă-le. Apoi, aplică pasta obținută pe întreaga suprafață a părului, masând scalpul vreo 5 minute. Las-o să acționeze 10 minute. Clătește podoaba capilară cu ceaiul de rozmarin.

Mască cu scorțișoară și ulei de măsline

Recomandată pentru părul creț sau uscat, masca cu scorțișoară și ulei de măsline poate fi folosită și pentru părul gras (în acest caz se aplică tratamentul numai pe vârfurile șuvițelor). În plus, previne mătreața și ține sub control producția de sebum produs de glandele sebacee.

Ai nevoie de:

– 3 linguri ulei de măsline
– 2 linguri scorțișoară

Mod de preparare:

Pune într-o oală uleiul de măsline şi lasă-l până se încălzeşte, adaugă apoi scorțișoară și amestecă în mod continuu. După ce se răcește, aplică pasta obținută pe păr. Las-o să acționeze 20-30 de minute. Clătește cu apă călduță.

Ce trebuie să știi despre balsamul și masca de păr