Scoţia ar putea deveni prima ţară europeană în care copiii nu au voie să lovească mingea cu capul

Publicat: Luni, 20 Ianuarie 2020 16:11 // Actualizat: Luni, 20 Ianuarie 2020 16:11 // Sursa: romaniatv.net

Scoţia are şanse mari să devină prima ţară europeană care interzice lovirea mingii cu capul de către copiii sub 12 ani. Interdicţia ar putea deveni realitate în următoarele săptămâni şi este motivată de faptul că este posibil să existe o legătură între fotbal şi o anumită afecţiune cerebrală.Interdicţia ar putea fi introdusă în următoarele săptămâni, deoarece este posibil să existe o legătură între fotbal şi afecţiunea cerebrală numită demenţă. Asociaţia de Fotbal a Scoţiei ar fi luat această decizie în urma unui raport care arată că fotbaliştii care au jucat cu mingi grele, pe stil vechi, ar putea risca să dezvolte demenţă, informează BBC.

 

Scoţia ar putea deveni prima ţară europeană care interzice lovirea mingii cu capul de către copiii sub 12 ani, informează BBC. Interdicţia ar putea fi introdusă în următoarele săptămâni, deoarece este posibil să existe o legătură între fotbal şi afecţiunea cerebrală numită demenţă.

Asociaţia de Fotbal a Scoţiei ar fi luat această decizie în urma unui raport care arată că fotbaliştii care au jucat cu mingi grele, pe stil vechi, ar putea risca să dezvolte demenţă, mai spune sursa citată.În 2015 a fost deja introdusă interdicţia pentru copii a lovirii mingii cu capul în Statele Unite.

În SUA a fost introdusă interdicţia pentru copii a lovirii mingii cu capul încă din 2015.

Anul trecut, fostul jucător britanic Ryan Mason a cerut să fie interzisă lovirea mingii cu capul de către copii. Acesta a jucat pentru Tottenham înainte să fie nevoit să se retragă, în februarie 2018, din cauza unei accidentări la cap, după coliziunea cu un al jucător.

Un studiu dat publicităţii în octombrie 2019 a demonstrat legătura între afecţiunile creierului şi foştii fotbalişti. Raportul sugerează că jucătorii sunt de trei ori mai predispuşi la deces sau demenţă. De atunci au fost discuţii în legătură cu măsurile care ar trebui luate.

Până în prezent, doar Federaţia Scoţiană de Fotbal ia în calcul o astfel de măsură. Federaţia Britanică de Fotbal susţine că „nu este nicio dovadă” care să susţină interdicţia pentru jucătorii tineri de fotbal.

Citeşte şi: Un fost selecţioner al României ŞOCHEAZĂ. "Drogurile mi-au distrus visul"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
afecţiuni cerebrale Asociaţia de Fotbal a Scoţiei fotbal
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H