Scriitoarea şi traducătoarea Micaela Ghiţescu, decorată post-mortem de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o miercuri, post-mortem, pe scriitoarea şi traducătoarea Micaela Ghiţescu.

RomaniaTV.net
15 mai 2019, 09:42
Scriitoarea şi traducătoarea Micaela Ghiţescu, decorată post-mortem de preşedintele Iohannis

„În semn de apreciere pentru îndelungata şi rodnica activitate depusă în calitate de scriitor şi traducător, în semn de respect pentru suferinţele şi înalta ţinută morală de care a dat dovadă, de-a lungul întregii sale vieţi, în apărarea ideilor democratice din ţara noastră, preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer scriitoarei şi traducătoarei Micaela Ghiţescu”, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

Traducătoarea Micaela Ghiţescu a murit în noaptea de duminică spre luni, anunţă conducerea revistei ”Memoria – revista gândirii arestate”.

„Conducerea revistei ‘Memoria – revista gândirii arestate’ împreună cu Consiliul Consultativ al revistei anunţă cu profundă durere trecerea la Domnul în noaptea de 12/13 mai a Micaelei Ghiţescu, directorul revistei în ultimii 16 ani. (…) Dispariţia Micaelei Ghiţescu dintre noi lasă un gol greu de înlocuit, dar promisiunea pe care o facem ei şi directorului fondator al revistei – Banu Rădulescu – este că nu vom lăsa revista să moară, că prin ea vor continua amândoi să trăiască în inimile noastre şi ale multor români. Dumnezeu să o odihnească în pace şi linişte”, se menţionează într-o postare de pe site-ul Fundaţiei Culturale Memoria.

Citeşte şi: A murit traducătoarea Micaela Ghiţescu