Scriitorul Eric Jerome Dickey a murit

Scriitorul a publicat peste 25 de romane în care a descris viața afro-americanilor. 

RomaniaTV.net
06 ian. 2021, 10:21
Scriitorul Eric Jerome Dickey a murit

Scriitorul Eric Jerome Dickey a murit la vârsta de 59 de ani, din cauza unor complicații la bolile de care suferea, a anunțat editura Penguin Random House. Scriitorul a publicat peste 25 de romane în care a descris viața afro-americanilor.

Un reprezentant al editurii a confirmat pentru Variety că Dickey a murit pe 3 ianuarie, la Los Angeles, relatează news.ro.

De-a lungul carierei, el a scris 29 de romane care au explorat viaţa afro-americanilor din diverse unghiuri. Între cele mai cunoscute titluri ale lui se numără „Milk in My Coffee”, „Cheaters”, „Chasing Destiny”, „Liar’s Game” şi „Sister, Sister”.

Născut şi crescut în Memphis, scriitorul Eric Jerome Dickey a urmat cursurile Memphis State University, cu o diplomă în CST (Computer System Technology). În 1983, s-a mutat la Los Angeles pentru a lucra în industria aerospaţială ca dezvoltator de software la Rockwell International, înainte de a urma o carieră în actorie şi stand-up comedy.

Mihai Remus Șaramet, unul dintre cei mai cunoscuţi profesori universitari, a murit. Suferea de o boală cruntă

Scriitor francez anchetat pentru violarea unor minore, după dezvăluiri apărute într-o carte
Ulterior, la începutul anilor 1990, a început să scrie povestiri. Primul său roman, „Sister, Sister” a apărut în 1996 şi a fost inclus în lista celor mai bine vândute cărţi întocmită de New York Times.

În 1998, scriitorul a dezvoltat scenariul „Cappuccino”, care a fost jucat în spaţii din zona Los Angeles. Un scurtmetraj bazat pe acesta a fost regizat de Craig Ross Jr. Un alt film pentru care a semnat scenariul a fost comedia „Friends & Lovers” (2005), cu Monica Calhoun şi Mel Jackson în distribuţie.