Scriitorul şi cineastul Alexandre Jardin şi-a anunţat intenţia de a candida în alegerile prezidenţiale din Franţa

Scriitorul și cineastul Alexandre Jardin și-a anunțat sâmbătă intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2017 din Franța pentru "a reda puterea oamenilor".  

04 dec. 2016, 09:51
Scriitorul şi cineastul Alexandre Jardin şi-a anunţat intenţia de a candida în alegerile prezidenţiale din Franţa

Fondator al recentei mișcări „Maison des citoyens” („Casa cetățenilor”) și al asociației Bleu Blanc Zebre, Alexandre Jardin va fi candidatul Apelul mișcărilor cetățenești, care regrupează șase organizații.

„Eu voi fi”, a spus autorul romanului „Le Zebre”, întrebat la postul de televiziune Franceinfo despre candidatul Apelul mișcărilor cetățenești, potrivit Agerpres.

În Franța, „cetățeanul nu mai există, teritoriile nu mai există în dezbaterea politică (…) Se aud numai partidele centralizatoare. Se exprimă doar tehnocrația pariziană”, a mai spus artistul.

Citeşte şi Alegeri prezidenţiale în Franţa. Hollande nu vrea şi al doilea mandat. Manuel Valls are şanse mari să ajungă la Elysee

Alexandre Jardin a fondat în urmă cu trei ani mișcarea cetățenească Bleu Blanc Zebre, care invită societatea civilă „să preia controlul”, potrivit Agerpres.

La 8 septembrie, el a lansat de asemenea pe Facebook mișcarea „Maison des citoyens” pentru a-i determina pe cetățeni să se implice în dezbaterea politică. Această mișcare numără până acum 60.000 de aderenți, conform site-ului său.