„Scrisoarea” căţeilor către Cristina Ţopescu: „Pupă-i din partea noastră pe Fix, Codiţă, Catifea, Speri, Bibi, Lizuca, Ţiţi, Tati”

Membrii asociației ARCA Animal Rescue&Care au făcut un exercițiu de imaginație și au compus o scrisoare de mulțumire din partea cățeilor de care Cristina Țopescu a avut grijă.

20 ian. 2020, 07:59
„Scrisoarea” căţeilor către Cristina Ţopescu: „Pupă-i din partea noastră pe Fix, Codiţă, Catifea, Speri, Bibi, Lizuca, Ţiţi, Tati”

Scrisoarea cățeilor către Cristina Țopescu, un text emoționant apărut pe pagina de socializare a asociației ARCA arată drama prin care animalele salvate de la moarte de prezentatoare trec în acest moment. Iar dacă despre Cristina se poate spune că nu mai avea prea mulți prieteni adevărați în rândul oamenilor, animăluțele sunt cele care resimt cel mai puternic lipsa stăpânei lor.

Cine este tânărul care a atras toate privirile la capelă, când a venit să îi aducă un omagiu Cristinei Ţopescu

„Adio, MAMA. Pa, OM bun!

Tu ai fost cea care ne-a dat o șansă când toți ceilalți ne întorseseră spatele. Când toți ceilalți ne considerau irecuperabili, când toți voiau să ne eutanasieze, să ne extermine, să ne lase să putrezim în adăposturi reci și înunecate, tu ai arătat o forță și o determinare supraomenești și ne-ai luat acasă. Ne-ai arătat o față a oamenilor pe care nu o cunoscuserăm niciodată: afecțiune, grijă, răbdare, generozitate și o bunătate pe care, cu cât se revărsa mai mult asupra noastră, cu atât ne era mai frică să nu o pierdem, să nu fie ceva trecător, să nu rămânem iarăși ai nimănui, urâți de toată lumea.

Și de ce ne-a fost frică n-am scăpat. Astăzi, din acel OM cu sufletul cât toată planeta asta, din acel munte de bunătate, a mai rămas doar o mână de cenușă.

„Suntem pe mâini bune”

Dar tot tu ne-ai învățat că nu materia este cea care contează, ci imaterialul. Adică faptele, principiile, valorile, frumusețea lucrurilor pe care nu poți să le atingi, dar pe care le simți atât de clar, atunci când se întâmplă, când ȚI se întâmplă. Iar faptele și frumusețea ta vor rămâne mereu aici, pe Pământ, atâta timp cât noi și alte mii de ființe exact ca noi, oameni, dar mai ales animale, își vor aminti tot ce ai făcut pentru ele. Să știi că nu te vom uita, să știi că ceea ce conta mai mult a rămas aici, cu noi.

Și să mai știi că suntem pe mâini bune. Cei care au grijă de noi acum ne-au promis solemn că nu se vor lăsa până nu ne vor găsi un om la fel de bun și de înțelegător cum ai fost tu.

Pupă-i din partea noastră pe Fix, Codiţă, Catifea, Speri, Bibi, Lizuca, Ţiţi, Tati și pe toți prietenii care ne-au parăsit înaintea ta. O să venim și noi cândva. Tot ce mai putem spera acum este că va veni vremea când vom fi iarăși împreună cu toții.”, se arată în scrisoarea cățeilor către Cristina Țopescu.

ARCA Animal Care&Rescue a dat publicității și un mesaj legat de ce se întâmplă în acest moment cu patrupedele care au supraviețuit.

„MESAJ IMPORTANT: patru dintre cei cinci câini ai Cristinei care au supraviețuit se află la noi, iar al cincilea la o prietenă. Toți sunt în siguranță și vor fi fericiți, la un moment dat. Noi avem casele deja pline cu tot felul de animale, dar excludem varianta în care îi vom duce la un adăpost. Ne încăpățânăm să credem că, în cele din urmă, le vom găsi un alt om frumos, care să se poarte cu ei exact cum o făcea Cristina. Până când asta se va întâmpla, căţeii rămân cu noi”, se arată pe pagina de soicalizare ARCA.