Scrisoarea de 400 de lei a unui pedelist. „Vi se pare o sumă foarte mare? E jenant…”

Democrat-liberalii au trecut de la fluturaşi la epistole. Liderul PDL sector 5, deputatul Ştefan Dan Pirpiliu, a trimis bucureştenilor scrisori în care incriminează "greva de lux" a opoziţiei, informând că statul cheltuieşte 1,4 milioane de euro pe lună pentru a-i plăti pe "parlamentarii PSD, PNL şi PC care nu vin la serviciu". Pirpiliu a declarat la România TV că a trimis 10.000 de astfel de scrisori şi că afacerea l-a costat o nimica toată.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 21:19
Scrisoarea de 400 de lei a unui pedelist. „Vi se pare o sumă foarte mare? E jenant…”

Doresc să vă anunţ că nu veţi mai fi reprezentat în Parlamentul României de nici unul dintre parlamentarii PSD-PNL întrucât aceştia au intrat într-o grevă de lux. Mai exact, statul român plăteşte 1,4 milioane de euro pe lună pentru toţi parlamentarii PSD, PNL PC care nu vin la serviciu. (…) Cu aceşti bani s-ar plăti, în România, 8.000 de salarii minime pe economie pentru oameni, care s-ar duce cu siguranţă la muncă. De aceea, am decis dublarea numărului şi orelor de audienţă pentru a prelua cu promptitudine, problemele, sesizările dvs.

Sunt câteva pasaje din scrisoarea pe care Ştefan Dan Pirpiliu a trimis-o bucureştenilor pentru a denunţa greva parlamentarilor Opoziţiei.

Întrebat la România TV, la emisiunea „Ultima Oră”, de unde are cifra de 1,4 milioane de euro, Pirpiliu a spus că este un calcul pe care l-a primit de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Deputatul democrat-liberal a precizat că a trimis 10.000 de scrisori, în calitate de preşedinte al PDL sector 5, către cetăţenii din acest sector.

Întrebat cât l-a costat să facă aceste scrisori, Pirpiliu a răspuns că habar n-are pentru că s-au ocupat cei de la biroul parlamentar, deşi a suportat cheltuielile din buzunarul propriu.

Pirpiliu a estimat totuşi că suma nu este foarte mare, având în vedere că scrisorile au fost tipărite la imprimantă. Calculând, în direct, câte topuri de hârtie au fost folosite, plus tuşul, Pirpiliu a ajuns la concluzia că toată afacerea l-a costat 300-400 de lei.

„Vi se pare o sumă foarte mare?” a întrebat Pirpiliu. „Dacă 300-400 de lei este o problemă…”, a continuat acesta.

Rugat să întrebe în  colegiul său (colegiul 13, aflat în sectorul 3), dacă suma de 300-400 de lei ar fi o problemă, deputatul a răspuns: „Păi, nu cred că este o problemă. Este jenant. Dacă vorbim de 400 de lei cheltuiţi pentru o acţiune minoră de a informa cetăţenii de ceea ce se întâmplă, atunci spuneţi-mi dvs cum să comunicăm cu cetăţenii„, a arătat Pirpiliu.