Scrisoarea unui pacient COVID internat la Urgențe despre dedicația „profesioniștilor fără chip: „Am fost impresionat de empatie, hrana bună, curățenie. Sunteți cu adevărat „doctori fără arginți””

Scrisoare unui pacient COVID, internat la Spitalul de Urgență din Ploiești, a scos la iveală faptul că există personal medical care empatizează cu bolnavii și le oferă tot ceea ce este necesar de la mâncare de calitate până la curățenie exemplară.

10 nov. 2021, 22:05

Scrisoarea unui pacient, pe nume Florentin Neagu, a dezvăluit cum a fost tratat bărbatul în perioada în care a fost internat la Spitalul de Urgență Ploiești după ce s-a infectat cu COVID, deși era vaccinat cu schema completă.

Bărbatul a rămas profund impresionat de profesionalismul personalului medical care l-au îngrijit și care a dat dovadă de empatie și dedicație, dar și de managementul instituției în sine care a asigurat din punct de vedere a materiei prime tot ce era necesar pacienților.

Florentin Neagu povestește cum fiecare bolnav internat avea parte de mâncare bună și li se oferea obiecte de uz personal de cea mai bună calitate de la pijamale curate, papuci de unică folosință sau obiecte de igienă, iar curățenia generală era asigurată de personalul auxiliar, care se ocupa constant de igienizarea și dezinfectarea suprafețelor.

Românii cu COVID şi frica de „ororile din spitale”. Medic: Mi-au trebuit ore să conving două surori să meargă la spital

„Încă de la internare am fost uimit să văd că pe pat mă așteptau mă așteptau: pijama, papuci de unică folosință, săpun hârtie igienică. Apoi am fost profund impresionat de vorba caldă, de vorba caldă, empatia, disponibilitatea permanentă de a răspunde întrebărilor, sau solicitărilor pacienților de către toate „profesionistele fără chip” (pe care din păcate din cauza costumelor izolatoare purtate nu le voi recunoște niciodtă pe stradă, spre a le saluta sau zâmbi recunoscător)”, mărturisește în scrisoare bărbatul care a fost internat cu COVID la Spitalul de Urgență Ploiești.

Acesta a subliniat faptul că spre uimirea sa, instituția medicală avea toate cele necesare pentru a asigura o bună îngrijire pacienților, fapt datorat managementului spitalului.

Cum vor medicii din Timişoara să-i convingă pe oameni să se vaccineze: „Am făcut tot ce se putea în spital, dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia”

„Nu realizez cu managementul acestui spital a reușit să adune laolaltă atâția profesioniști care să asigure la un asemenea nivel actul medical, prin comparație cu alte spitale pe care le cunosc.Sunteți cu adevărat „doctori fără de arginți”.”