Scrisorile emoţionante ale copiilor ucraineni: „Mi-au murit cei doi câini, bunica Galya și orașul meu iubit Mariupol”

Scrisorile emoţionante ale copiilor ucraineni. Războiul provocat de Rusia asupra Ucrainei vor lăsa urme adânci, nu doar fizice, ci şi sufleteşti, tuturor ucrainenilor, în special copiilor. Micuții aștern pe hârtie gânduri, sentimente, povestesc că și-au pierdut ființe dragi și trăiesc printre ruine.

04 mai 2022, 23:42
Scrisorile emoţionante ale copiilor ucraineni: „Mi-au murit cei doi câini, bunica Galya și orașul meu iubit Mariupol”
Un copil de doar nouă ani le scrie colegilor săi care au rămas fără casă

Scrisorile emoţionante ale copiilor ucraineni. Un copil de doar nouă ani, dintr-un oraş încă neatacat de Rusia, le scrie colegilor săi care au rămas fără casă. La o mie de kilometri aproape, în vestul Ucrainei, în regiunea Hmelnytsky, micuţul empatizează cu acei copii care au fost afectaţi de război.

Citeşte şi: Numărul victimelor atacului asupra Teatrului din Mariupol ar fi dublu faţă de cel estimat iniţial ANCHETĂ

Scrisorile emoţionante ale copiilor ucraineni

Sunt în clasa a doua. Îmi place foarte mult să joc fotbal și să petrec timp cu prietenii. Totul a fost foarte bine până pe 24 februarie. Acum sirenele urlă constant, mama este mereu tristă, iar tata este mereu la lucru.

Dar știu că e mai greu pentru tine. Ți-ai pierdut casa și a trebuit să te duci și să-ți lași lucrurile, jucăriile, cărțile. Vreau. să te invit la mine. Voi împărtăși cu voi jucăriile mele și tot ce-mi aveți nevoie. Ne vom plimba voi prezenta prietenilor. fi prieteni, pentru că suntem ucraineni!„, a scris Zaharia.

Un alt băieţel scrie despre război într-un jurnal. E un copil supravieţuitor al nenorocirii din Mariupol. Fotograful și actorul Yevgeny Sosnovsky din Mariupol a împărtășit lumii întregi bucăți din amintirile și trăirile băiețelului care a supraviețuit celor 70 de zile de război în cel mai îndeplinit loc de pe pământ: Mariupol.

A desenat cu pixul așa cum a văzut el distrugerea orașului și-a iubit, Mariupol. Blocuri pe care apoi le-a mâzgălit, tancuri, oameni cu arme și oameni sub blocuri. A desenat Mariupolul așa cum este acum.

Numele meu e Zaharia. Am 9 ani. Mi-au murit cei doi câini, bunica Galya și orașul meu iubit Mariupol! Am o rană pe spate, pielea este ruptă, o rană pe cap, pielea este ruptă pe braț și o gaură în picior„, sunt cuvintele sfâşietoare ale băiatului.