Scurgere de gaze, urmată de explozie în Iordania: sunt 10 morţi şi peste 200 de răniţi VIDEO

Tragedie în Iordania, cel puțin 10 morți și 234 de răniți în urma unei scurgeri de gaze toxice în portul Aqaba.

27 iun. 2022, 21:18

Explozie devastatoare în Iordania. Cel puțin 10 persoane au murit și alte 234 au fost rănite din cauza unei scurgeri de gaz dintr-un rezervor din portul Al Aqaba din Iordania, informează Gulf Today.

Atac devastator al Rusiei. Un mall foarte aglomerat din Ucraina a fost lovit de o rachetă, sunt mulţi morţi şi răniţi
Presa locală a declarat că, luni, în timpul activității zilnice din portul Aqaba, o cisternă plină cu o substanță gazoasă toxică a căzut în timpul transportului, ceea ce a dus la o explozie și la o scurgere de gaz la fața locului.

Autoritățile au adăugat că zona a fost imediat izolată, iar experții au sosit la fața locului și au început să instaleze dispozitive de monitorizare a mediului.

 

Protecția Civilă a transferat o serie de victime la spital, toate fiind sub tratament.

Poliția a confirmat că numărul deceselor cauzate de scurgerea de gaze toxice dintr-un petrolier în portul Aqaba și a precizat că numărul răniților este acum de 234 de persoane.

Un videoclip postat pe pagina de Twitter a televiziunii de stat a arătat un rezervor de depozitare când cădea în timpul transportului şi se trântea de puntea unei nave. Se pot observa gaze de culoare galbenă care se ridică în aer în timp ce oamenii fug.

Nu este clar ce fel de substanță toxică se afla în container. Autoritățile au îndemnat populația să nu se apropie de locul incidentului.

Ruşii au atacat din nou capitala Ucrainei. Zelenski: „A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc”

Autorităţile sanitare ale oraşului le-au cerut locuitorilor să-şi închidă ferestrele şi să rămână în case, potrivit televiziunii de stat.

Echipele specializate încă se ocupă de incident, a postat serviciul de apărare civilă pe pagina sa de Facebook. Avioane de evacuare au fost trimise în Aqaba, a precizat televiziunea de stat.

Premierul Bisher al-Khasawneh se află în drum spre Aqaba, potrivit televiziunii de stat.

De asemenea, Al-Khasawneh a format o echipă care să ancheteze incidentul, condusă de ministrul de Interne, a menţionat Ministerul Informaţiilor.