Scurgere radioactivă pe aeroportul din New Delhi

O scurgere de material radioactiv s-a produs pe aeroportul din New Delhi. Scurgerea radioactivă a fost raportată la Terminalul 3 al aeroportului.

09 oct. 2016, 10:17
Scurgere radioactivă pe aeroportul din New Delhi

Scurgerea de material radioactiv a fost confirmată de către autorităţile aeroportului, dar acestea au informat că a fost vorba despre un incident „minor”.

Materialul radioactiv provenea de la nişte echipamente medicale şi nu a provocat niciun pericol, fiind în limitele permisibile. Nicio persoană nu a fost rănită.

Operaţiunile aeroportuare au fost reluate. Echipele NDMA şi NDRF s-au deplasat la locul unde s-a produs scurgerea radioactivă pentru constatări. A fost instituit un cordon de securitate în zonă şi s-au făcut cercetări în urma cărora a fost detectat echipament medical care fusesese adus la New Delhi cu un avion Air France, informează indianexpress.com.

Specialiştii au precizat că substanţele detectate erau medicamente ce conţineau Molibden 99 radioactiv care fusese transportat cu o cursă Air France în India şi era destinat Spitalului  B L Kapoor. În urma incidentului, nu s-au detectat radiaţii periculoase.