Scurgeri de informaţii clasificate în justiţia americană. Patru persoane au fost inculpate

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a anunțat vineri că Departamentul american al Justiției a triplat numărul investigațiilor privind scurgerile neautorizate de informații clasificate și în urma acestor anchete patru persoane au fost deja inculpate, transmite agenția Reuters.

04 aug. 2017, 17:25
Scurgeri de informaţii clasificate în justiţia americană. Patru persoane au fost inculpate

‘Această cultură a scurgerilor de informații trebuie să înceteze’, a punctat Sessions la o conferință de presă, venind astfel în întâmpinarea solicitărilor președintelui Donald Trump, exasperat de frecventele apariții în presă a unor informații secrete despre el și despre administrația sa.

Ultimul episod de acest fel a fost publicarea joi de către ziarul Washington Post a unor transcrieri ale discuțiilor telefonice pe care Trump le-a avut cu președintele mexican Pena Nieto și cu premierul australian Malcolm Turnbull.

Acum Departamentul Justiției ia măsuri ca urmare a ‘numărului uimitor de scurgeri de informații care subminează capacitatea guvernului de a proteja această țară’, a mai spus Sessions, după ce un raport al Senatului a avertizat că amploarea acestui fenomen fără precedent în SUA ar putea pune în pericol securitatea națională a țării, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Mandat de 10 zile. Donald Trump l-a dat afară pe directorul de comunicare de la Casa Albă

Procurorul general nu a precizat identitatea celor patru persoane inculpate, menționând doar că acestea sunt acuzate pentru dezvăluirea neautorizată de informații clasificate sau pentru contacte cu agenți secreți străini. ‘Niciun guvern nu poate lucra atunci când liderii săi nu pot discuta chestiuni sensibile într-o deplină discreție’, a insistat Sessions.

El a fost însoțit la această conferință de presă de directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, Dan Coats, care a subliniat de asemenea că scurgerile de informații clasificate pun în pericol siguranța națională și a precizat că aceste scurgeri petrecute după ce Trump a devenit președinte provin din foarte multe surse, inclusiv dinspre guvern și Congres.